Η Ελλάδα που θέλουμε στη μετα-μνημόνιο εποχή


Ένα από τα βασικότερα ζητούμενα της επόμενης ημέρας των εκλογών, είναι να δοθεί μία πειστική απάντηση στο ερώτημα: Πως θα προχωρήσει η πατρίδα μας από εδώ και στο εξής και ποιες πολιτικές θα ακολουθηθούν, που να διασφαλίζουν την ομαλή αναπτυξιακή πορεία της χώρας, χωρίς τη δημιουργία νέων ελλειμμάτων;

Η Νέα Δημοκρατία, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, δίνει μία ξεκάθαρη απάντηση στους πολίτες. Μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης στο τέλος Φεβρουαρίου, κλείνει οριστικά το κεφάλαιο των μνημονίων και ανοίγει ο δρόμος για την «μετά το μνημόνιο εποχή». Σε αυτή τη φάση, οι εταίροι μας θα μπορέσουν να παρέχουν σημαντική βοήθεια αντιμετώπισης του χρέους στην Ελλάδα. Πρόκειται για πολιτικές πρωτοβουλίες, που ήδη έχουμε σχεδιάσει, και που θα επιτρέψουν την μείωση των τόκων, που πληρώνει η χώρα μας στους πιστωτές της. Επίσης, θα είμαστε σε θέση, να διεκδικήσουμε περαιτέρω επέκταση των μειωμένων επιτοκίων για περισσότερα χρόνια και αποπληρωμή του χρέους, αρκετά χρόνια αργότερα.

Όλα τα παραπάνω, σε ένα περιβάλλον πολιτικής ομαλότητας, συνοδευόμενο από θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, θα επιτρέψουν στην επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, να διαθέσει σημαντικά κονδύλια και τα πλεονάσματα των επομένων ετών, σε παρεμβάσεις στήριξης των αδύναμων συμπολιτών μας, θωρακίζοντας έτσι τον κοινωνικό ιστό. Αυτά μπορούν να επιτευχθούν, χωρίς μονομερείς ενέργειες, συγκρούσεις και αναταράξεις με τους εταίρους μας, διότι εμείς δεσμευόμαστε να τιμούμε τις υποχρεώσεις της πατρίδας μας απέναντι στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης και διότι εμείς δεν θα διακινδυνεύουμε τις θυσίες του Ελληνικού λαού, που τώρα πια αρχίζουν και αποδίδουν τους πρώτους καρπούς.

Με μειωμένες τις δημόσιες δαπάνες για τόκους και με μία σταθερή αναπτυξιακή πορεία, που η Νέα Δημοκρατία εγγυάται για τα επόμενα χρόνια, μας δίδονται πραγματικά περιθώρια για φορολογικές μειώσεις και για ενίσχυση των αδικημένων συμπολιτών μας. Αυτά θα γίνουν, χωρίς να ανατρέψουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, που έχει συμφωνήσει η χώρα.

Μια σκληρή γραμμή ρήξης με όλα τα κράτη της ΕΕ, διότι αυτά μας δανείζουν τα χρήματα, στον μόνο που θα δημιουργούσε πρόβλημα και αδιέξοδο, θα ήταν η Ελλάδα. Διότι μια τέτοια σύγκρουση, θα σταματήσει οριστικά την οικονομική στήριξη.

Είναι δε ανορθόδοξο να πιστεύει κανείς, ότι όταν απελπισμένα θα ζητάς δανεικά, θα βρεις ανοιχτή την πόρτα αυτών που συγκρούστηκες, λόγω της αθέτησης της συμφωνίας σου.

Στη Νέα Δημοκρατία, επιμένουμε στην αξιοπιστία του κράτους και σε μία σταθερή ανασυγκρότησή του, ώστε να γίνει πραγματικά κοινωνικό, δίκαιο, ασφαλές και αποτελεσματικό. Ένα κράτος, στο οποίο θα υπάρξει ουσιαστική ανταποδοτικότητα των φόρων που πληρώνουν οι πολίτες, σε παροχές και υπηρεσίες. Αυτό θα αποτελέσει την μεγάλη ανατροπή, διότι αυτή είναι πραγματικά η Ελλάδα που θέλουμε στη «μετά το μνημόνιο εποχή».

Γράφει η Ασημίνα Σκόνδρα

Υπ. Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα περιοδειών Α. Σκόνδρα
Επόμενο άρθρο Οι πολίτες της Καρδίτσας “Νοιάζονται και Συμμετέχουν”