Ειδήσεις

Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας για τις συμπτύξεις τμημάτων σε Γυμνάσια, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ


Με έγγραφο του το υπουργείο Παιδείας στις 22/10/2019 και θέμα ενημέρωση και επιβεβαίωση στοιχείων My School καλεί τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να συμπτύξουν τμήματα, καθώς ύστερα από ενδελεχή έλεγχο, όπως αναφέρει, εντοπίστηκε προσωπικό παραπάνω από το επιτρεπτό της αναλογίας μαθητών ανά εκπαιδευτικό 25/1.

Το Υπουργείο Παιδείας ζητά ευθέως από τους περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης με τη σειρά τους να παρέμβουν στις διαδικασίες των ΠΥΣΔΕ. Οι δεύτεροι, με έγγραφό τους με τίτλο «επιβεβαίωση στοιχείων… συνέχεια εγκυκλίων και οδηγιών την καταχώρηση – επικαιροποίηση στοιχείων», καλούν εκ νέου σε συμπτύξεις τμημάτων.

Το Υπουργείο Παιδείας μας γυρνά χρόνια πίσω απαιτώντας την κάλυψη των δεκάδων κενών που υπάρχουν ακόμα (30/10/2019) σε όλη τη χώρα, με συμπτύξεις τμημάτων. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πειραματίζεται σε βάρος εκπαιδευτικών και μαθητών. Το μαθητικό δυναμικό και η παρεχόμενη εκπαίδευση δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με αριθμητική λογική χωρίς να λαμβάνονται υπόψη παιδαγωγικοί, επιστημονικοί και κοινωνικοί λόγοι που ενισχύουν την ποιότητα της Δημόσιας Εκπαίδευσης!

Στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νομού Καρδίτσας , έχει σταλεί υπηρεσιακό έγγραφο (οδηγία) να προχωρήσει τη διαδικασία σύμπτυξης τμημάτων. Σ’ αυτές τις προσπάθειες απαντάμε ότι δεν θα ανεχτούμε καμιά σύμπτυξη τμημάτων ούτε τη μεθόδευση τεχνοκρατικής μείωσης των λειτουργικών αναγκών των σχολείων μας.

Καλούμε άμεσα το ΥΠΑΙΘ να ανακαλέσει την απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική αυτήν εγκύκλιο που προσπαθεί να καλύψει τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν ακόμα χρησιμοποιώντας δημιουργική λογιστική.

Παράλληλα οργανώνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΔΕ Καρδίτσας, την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου και ώρα 14:00.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Έκθεση με θέμα την Ευζωνική στολή επισκέφθηκε ο ΣΕΑΝ
Επόμενο άρθρο Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ρεντίνης