Ειδήσεις

Η ΕΛΜΕ στηρίζει τον αγώνα των αγροτών


Οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Καρδίτσας συμπαραστέκονται στο δίκαιο αγώνα/ξεσηκωμό των αγροτών. Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους, για να μείνουν στον τόπο τους, για να μην ξεριζωθούν από τα χωράφια τους, για τη δυνατότητα παραγωγής ποιοτικών και φτηνών προϊόντων. Για να ανατραπεί η πολιτική που μειώνει την αγροτική παραγωγή, μετατρέποντας τη χώρα μας σε χώρα εισαγωγής μεταλλαγμένων και άλλων αμφίβολης ποιότητας αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων σε πολύ υψηλές τιμές ενισχύοντας την εξάρτησή της. Για να ανατραπεί η πολιτική που συρρικνώνει τη μικρομεσαία αγροτιά, ενισχύοντας ταυτόχρονα τους μεγαλοαγρότες  με αποτέλεσμα την απόγνωση χιλιάδων  αγροτών, που ενώ επιθυμούν να παραμείνουν και να καλλιεργήσουν τη γη τους, οδηγούνται στην ανεργία.

Ο αγώνας τους είναι και δικός μας. Η πολιτική που πλήττει το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών είναι αυτή που απαξιώνει τη δημόσια παιδεία, που μειώνει τους μισθούς, που αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης που διαλύει την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη. Είναι η πολιτική της άγριας φοροεπιδρομής, της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, της φτώχειας και της εξαθλίωσης και κατά συνέπεια της αμάθειας και της σχολικής εγκατάλειψης που φέρνουν τα μέτρα της συγκυβέρνησης που περιλαμβάνεται στο 3ο Μνημόνιο αλλά και στα δύο προηγούμενα.

Όλοι μας έχουμε τους ίδιους αντιπάλους. Είναι η μεγαλοαστική τάξη και το πολιτικό τους προσωπικό η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις  που με διατάγματα, εκβιασμούς, τρομοκρατία, επιβάλλουν φτώχεια, ανεργία, δυστυχία στους αγρότες,  στους εργαζόμενους, στο λαό και στη νεολαία. Είναι το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, η ΕΕ, τα ξένα και ντόπια αρπακτικά που ληστεύουν τη χώρα και το μέλλον μας

Αυτή την πολιτική μόνο το ενιαίο μαχητικό λαϊκό κίνημα μπορεί να την αντιμετωπίσει. Χρειάζεται μέτωπο αντίστασης, ρήξης και ανατροπής αυτής της πολιτικής.

 

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ.

ΜΑΖΙ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ -ΑΓΡΟΤΕΣ –ΝΕΟΛΑΙΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒ
EΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – Δ.Ν.Τ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΠΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

 

                                               ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ          ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Προηγούμενο άρθρο 17ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου
Επόμενο άρθρο Συλλήψεις ημεδαπών φυγόποινων