Ειδήσεις

Η Ενωτική Δράση για τις εκλογές των εκπαιδευτικών


Η  Ενωτική Δράση, ευχαριστεί τους συναδέλφους που στήριξαν και τίμησαν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιό της. Διανύουμε μια περίοδο που τα προβλήματα στην εκπαίδευση πληθαίνουν. Απώτερος στόχος, η παιδεία να πάψει να υφίσταται ως  κοινωνικό αγαθό. Ο παιδαγωγικός ρόλος των Δασκάλων, θέλουν να μετατραπεί σε στείρο επαγγελματισμό, χρησιμοποιώντας ως πολύτιμους «βοηθούς» την παραίτηση από την συλλογική δράση και την απογοήτευση που βασιλεύουν.

Σε μια τέτοια περίοδο, η ανάδειξή μας σε  δεύτερη δύναμη,  αποτελεί μια πολύ μικρή νίκη απέναντι στους μηχανισμούς της διοίκησης, και του κρατικό-εξαρτώμενου, παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι οποίοι επιδίωξαν  και προσδοκούσαν την  αποδυνάμωσή μας. Η απουσία όμως της συντριπτικής πλειονότητας των συναδέλφων από τις διαδικασίες του συλλόγου, η σκιαμαχία των κατ’ επάγγελμα συνδικαλιστών και η έλλειψη ουσιαστικής συζήτησης για τα εκπαιδευτικά ζητήματα, δεν αφήνει περιθώρια για πανηγυρισμούς.

Με τις δυο έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο που μας δώσατε, θα υπηρετήσουμε  τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων, παραμένοντας πιστοί στις αρχές μας. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στα διαρκή μνημόνια και στους στόχους που απορρέουν από αυτά. Ενάντια στις δυνάμεις που τα υπηρετούν και τα στηρίζουν. Ενάντια στην ιδιώτευση, την ανάθεση, τους «εξυπηρετούντες»  παράγοντες και τη συντεχνιακή λογική.

Στόχος μας είναι ο Σύλλογος να αποτελεί, ουσιαστικά, στέγη όλων μας, πραγματικό κύτταρο δημοκρατίας και αλληλεγγύης.

 

Οι υποψήφιοι της Ενωτικής Δράσης:

 

Αγγελική Γκαραγκάνη

Αναστάσιος Γκαραγκάνης

Άννα Ζιάκα

Αναστασία Παρασκευά

Γιώργος Σακελλαρίου

Γιώργος Τσιτσιμπής

Ασπασία Ζάχου

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Ξεκινούν τα μαθήματα του Κοινωνικού Πανεπιστημίου στο Μουζάκι