Ειδήσεις

Η ΕΟΑΣΚ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις


Χαιρετίζουμε τους δεκάδες μικρομεσαίους αγρότες από τον κάμπο της Καρδίτσας που με τα τρακτέρ τους έστησαν δυναμικό μπλόκο στον αυτοκινητόδρομο Ε65, στο ύψος των κυκλικών κόμβων (Δέλτα).

300 τρακτέρ βρίσκονται από το μεσημέρι της Δευτέρας στον δρόμο, παραταγμένα εκατέρωθεν των δύο οδικών ρευμάτων.

Καλούμε όσους συναδέλφους που για οποιοδήποτε λόγο δεν μπόρεσαν την πρώτη ημέρα, να έλθουν στο μπλόκο τις επόμενες ημέρες για να γίνει ακόμη πιο ισχυρό. Το μπλόκο αποτελεί σημείο αναφοράς του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς στο Νομό Καρδίτσας, ενάντια στις εγχώριες αποφάσεις και τις πολιτικές της ΚΑΠ της Ε.Ε. Το φιτίλι που άναψε από την Καρδίτσα, να δυναμώσει και να γίνει η φωτιά του αγροτικού αγώνα σε όλη τη χώρα. Συνεχίζουμε αδιάκοπα, τον επίπονο και σκληρό αγώνα ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα που μας εξοντώνουν.

Παλεύουμε για την ικανοποίηση των δίκαιων και ζωτικών αιτημάτων μας, όπως έχουν καθοριστεί από τις μαζικές συσκέψεις της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας και την Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.
Σε συντονισμό με τα άλλα μπλόκα που θα στηθούν τα επόμενα 24ωρα στη Θεσσαλία και σε όλη τη χώρα, που συμφωνούν μ’ αυτό το πλαίσιο αιτημάτων και την προοπτική του αγώνα μας, θα συνεχίσουμε να εντείνουμε την πάλη και την αγωνιστική μας πίεση προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η πείρα μάς έχει διδάξει ότι μόνο με τον αγώνα μπορούμε να κερδίσουμε. Με τα μπλόκα κερδίσαμε το αφορολόγητο, την σταδιακή – και όχι μονομιάς – επιβολή των αυξήσεων στις εισφορές για τον ΕΦΚΑ, την αναβολή για μια 5ετία του φόρου επιτηδεύματος, την νομοθετική παρέμβαση για τα αγροτοδικεία κ.α, καταφέραμε, γενικότερα, να καθυστερήσουμε μέτρα εναντίον μας που θα μας οδηγούσαν γρηγορότερα στο ξεκλήρισμα. Ο αγώνας είναι που φέρνει αποτελέσματα και δίνει προοπτική. Ο «διάλογος» στον οποίο μας καλεί, αυτή την ώρα, η κυβέρνηση είναι προσχηματικός κι αποσκοπεί στο να μην στηθούν μπλόκα και να αποδυναμώσει τη συμμετοχή των αγροτών στον αγώνα.

 

Προηγούμενο άρθρο Άβε κ. Τσίπρα, οι συνταξιούχοι σε χαιρετούν - Του Σεραφείμ Κερασιώτη
Επόμενο άρθρο Επίσημο δείπνο στους Περιφερειάρχες παρέθεσε ο Αρχιεπίσκοπος