Ειδήσεις

Η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο Νοσοκομείο και Κ.Υ. για τις καθαρίστριες


 Ξαναζούμε ως φαρσοτραγωδία τα γεγονότα του 2017 με την προκήρυξη για προσλήψεις καθαριστριών στο ΓΝ Καρδίτσας . Τότε πλήρωσαν, όμως, οι εργολαβικές καθαρίστριες με απολύσεις συναδέλφων. Παρά τις τότε διαβεβαιώσεις διοίκησης και  κυβέρνησης  ότι η δικαίωση από το ευρωπαϊκό δικαστήριο μετά τη μάχη  του ΣΥΡΙΖΑ  έβαλε τέλος στους εργολάβους, ΟΙ απολυσεις όπως προσεχώς και … οι εργολαβοι έρχονται!!!

Διότι η διοίκηση αποφάσισε να ξανακάνει προκήρυξη συμβασιούχων για έκτακτες και επιτακτικές ανάγκες ενώ οι ανάγκες είναι μόνιμες πάγιες και διαρκείς. Η πρόσληψη συμβασιούχων πρέπει να έχει δημοσιονομικό όφελος, λένε, σε σχέση με την επιλογή των εργολάβων, διότι οι συμβασιούχοι είναι για έκτακτες και όχι μόνιμες ανάγκες!!!!! Όφελος που αποδεικνύεται με οικονομοτεχνική μελέτη. Τέτοιο δώρο αξιοποιούν και οι εργολαβικές εταιρίες που επανεμφανίστηκαν δριμύτερες με θράσος για να διεκδικήσουν την επαναφορά των εργασιακών κάτεργων που είχαν δημιουργήσει επί χρόνια σε όλα τα νοσοκομεία.

Η προηγούμενη κυβέρνηση φέρει βαριές ευθύνες διότι:

  1. δεν επανασύστησε οργανικές θέσεις ώστε να μπορούν να προσληφθούν μόνιμοι υπάλληλοι, λύση που θα απέκλειε και τις απολύσεις και κάθε διεκδίκηση από  εργολάβους.
  2. αρνήθηκε μαζί με  ΝΔ και ΚΙΝΑΛ το Φλεβάρη του 2019 την πρόταση που κατέθεσαν 140 σωματεία και ομοσπονδίες του Δημοσίου, με τη στήριξη του ΠΑΜΕ, για αναθεώρηση του άρθρου 103 του Συντάγματος που απαγορεύει την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιώντας το πλαίσιο που της παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για μειωμένο κόστος στις υπηρεσίες των νοσοκομείων απέστειλε εγκύκλιο, με την οποία δίνει την δυνατότητα στις Διοικήσεις να επιλέγουν ή εργολάβους ή συμβάσεις για 1 έτος, γελοιοποιώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συνδικαλιστές του, που είχαν μετατρέψει τις συμβάσεις καθαριότητας σε διαχωριστική γραμμή με την ΝΔ.

Οι συνάδελφοι στην καθαριότητα:

Έζησαν την κοροϊδία των υποσχέσεων για μονιμοποίηση, για αυξημένη μοριοδότηση και για οριστική εκδίωξη των εργολάβων από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τους συνδικαλιστές του.

Αναγκάστηκαν να δουλεύουν σε μεγαλύτερους χώρους από αυτούς  για τους οποίους προσλήφθηκαν. Βίωσαν την ανισότητα στην κατανομή σε χώρους και ωράρια, την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Έχουμε αποκτήσει εμπειρία. Οργανώνουμε ξανά τη διεκδίκηση σταθερής δουλειάς με δικαιώματα.

Ολοι στη συγκεντρωση στην πυλη του νοσοκομειου την εταρτη 23/10/19, μέρα Απεργίας των Υγειονομικών

Προηγούμενο άρθρο Τουρισμός και πολιτισμός σε νέα πορεία στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Αντιπροσωπεία του τοπικού ΕΕΣ συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Β. Τσιάκο