Ειδήσεις

Η Επιτροπή των Μπλόκων για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει προς ψήφιση ακόμη ένα αντιλαϊκό Πολυνομοσχέδιο με προαπαιτούμενα μέτρα που θα μειώσουν ακόμη περισσότερο το εισόδημα αλλά και ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σε σπίτια, χωράφια, στάνες και ότι άλλο περιουσιακό στοιχείο.

Το Πολυνομοσχέδιο αφορά στους αγρότες και κτηνοτρόφους αφού από 21/2/2018 οι πλειστηριασμοί θα γίνονται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά ώστε να εμποδίσουν τις αντιστάσεις και επεκτείνονται και για χρέη σε Εφορίες και Ασφαλιστικά ταμεία. Σχεδόν οι μισοί αγρότες και κτηνοτρόφοι χρωστάνε ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ (πρώην ΟΓΑ) και έτσι πάνω από το κεφάλι τους θα κρέμεται ως Δαμόκλειο σπάθη ο εκφοβισμός της κατάσχεσης.

Το Πολυνομοσχέδιο προβλέπει επίσης μειώσεις στα επιδόματα τέκνων που επιπλέον αφορά χιλιάδες αγροτικές οικογένειες.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την δήθεν «ανάπτυξη» χαρατσώνει ακόμη περισσότερο τα λαϊκά και αγροτικά νοικοκυριά όπως γίνεται με το Πολυνομοσχέδιο αλλά και τον Προϋπολογισμό.

Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ κατά 2% ενώ πλέον οι ασφαλιστικές εισφορές θα θεωρούνται ως εισόδημα για το οποίο θα φορολογούμαστε για φέτος στο 85% των εισφορών και από του χρόνου στο 100%.

Αύξηση του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια κατά 200 εκ ευρώ που πρακτικά σημαίνει ότι ο κάθε αγρότης θα πληρώνει ΕΝΦΙΑ 12 ευρώ/στρέμμα.

Βρισκόμαστε σε περίοδο οργανωτικών συσκέψεων με στόχο την αγωνιστική απάντηση της μικρομεσαίας αγροτιάς σε αυτές τις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν. Πρώτος σταθμός είναι η συμμετοχή μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνονται την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου σε όλη την χώρα όπου οι αγρότες θα συναντηθούν με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, προβάλλοντας επίσης τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που έχουν αποφασιστεί στην Πανελλαδική Σύσκεψη των Μπλόκων.

 

Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τροχονομικές δράσεις σε όλη τη Θεσσαλία με 19 συλλήψεις
Επόμενο άρθρο Προμήθεια 13 νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας