Η ΕΣΕΚ ξεκίνησε δοκιμές για τη συγκομιδή αγριαγκινάρας


H Ενεργειακή Συνεταιριστική Εταιρεία Καρδίτσας, προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου της προχώρησε στην επιλογή Τεχνικού Υπευθύνου, έπειτα από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Κατατέθηκαν 9 προτάσεις οι οποίες αξιολογήθηκαν από την Επιτροπή Αξιολόγησης.

Ο κος Σταθόπουλος Ιωάννης, που επιλέχτηκε ως Τεχνικός Υπεύθυνος γεννήθηκε στους Σοφάδες, είναι Μηχανολόγος Μηχανικός καθώς και μέλος της ΕΣΕΚ. Θα αναφέρεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού και θα έχει την ευθύνη παρακολούθησης και συντονισμού των εργασιών υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου της ΕΣΕΚ, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας αδειοδότησης και της υποβολής φακέλου ένταξης σε διάφορα προγράμματα ενίσχυσης ή χρηματοδότησης. Θα συμμετέχει στις συνεδριάσεις του ΔΣ όταν θα καλείται (χωρίς δικαίωμα ψήφου) και θα εισηγείται τα θέματα της αρμοδιότητάς του. Μετά την έναρξη λειτουργίας της μονάδας, θα έχει την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας αυτής και όλων των υπηρεσιών του Συνεταιρισμού.

Επιπλέον η ΕΣΕΚ μετά τη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της 28ης Ιουνίου προς τεχνικά γραφεία ή ομάδες μηχανικών, μετά από προσεκτική τεχνική αξιολόγηση, αποφάσισε τη συνεργασία με την ομάδα του Πολιτικού Μηχανικού κ. Δημακόπουλου Χρήστου η οποία αποτελείται από :

  • Δημακόπουλος Χρήστος – Πολιτικός Μηχανικός

  • Θέος Χρήστος –Μηχανολόγος Μηχανικός

  • Τριανταφύλλου Κώστας – Χημικός Μηχανικός

  • Κούκνα Γεωργία – Πολιτικός Μηχανικός

  • Αρσενίου ΙωάννηςΜηχανολόγος Μηχανικός

  • Δημακόπουλος Γρηγόρης-Πολιτικός Μηχανικός

  • Δημακόπουλος Νικόλαος -Πολιτικός Μηχανικός

Η ομάδα του κου Δημακόπουλου θα ασχοληθεί με την περιβαλλοντική αδειοδότηση, την έκδοση άδειας εγκατάστασης καθώς επίσης και με την έκδοση οικοδομικής άδειας.

Τέλος, ξεκίνησε και η συγκομιδή Αγριοαγκινάρας που καλλιεργείται στο πλαίσιο συμβάσεων που έχει συνάψει η ΕΣΕΚ με παραγωγούς για την παραγωγή βιομάζας.

Συγκεκριμένα στις 08/08/2013 σε αγροτεμάχιο μέλους της ΕΣΕΚ 27 στρεμμάτων, στο Βλοχό του Δήμου Παλαμά, πραγματοποιήθηκε δοκιμαστική συγκομιδή της Αγριοαγκινάρας με τη συμβολή τοπικού επαγγελματία που κατέχει τον κατάλληλο εξοπλισμό. Στο επόμενο διάστημα θα κορυφωθεί η διαδικασία συγκομιδής. Καλούνται, λοιπόν, όσοι διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για τη συγκομιδή αγριοαγκινάρας να επικοινωνήσουν με τον τεχνικό υπεύθυνο της ΕΣΕΚ κο Σταθόπουλο Ιωάννη, τηλ. επικοινωνίας 24410 42363 εσωτερικό 101, για να ενημερωθούν για τους όρους συνεργασίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Απόστολος Κανδύλας

Πρόεδρος

Προηγούμενο άρθρο Πολιτιστικός Αύγουστος στον Αμάραντο: «Μετά τον ζάβατο όλα αλλάζουν»
Επόμενο άρθρο Επιμνημόσυνη δέηση για τα 60 χρόνια από το θάνατο του Ν. Πλαστήρα