Ειδήσεις

Η Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών ζητά να συζητηθεί στη Βουλή το θέμα του Αχελώου


Ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ ότι την επομένη Τρίτη (8/12) θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στους Υπουργούς Επικρατείας κ. Γ. Γεραπετρίτη, Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κ. Χατζηδάκη, Υποδομών κ. Κ. Καραμανλή, του Περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστού και του κ. Στάσση, προέδρου της ΔΕΗ, στην οποία ανήκει το «πονεμένο» έργο της Μεσοχώρας και το οποίο εδώ και 20 χρόνια, ολοκληρωμένο και πλήρως εξοπλισμένο, αναμένει υπομονετικά το «πράσινο φως» για την λειτουργία του !!

Οι δύο πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ, η μία ακυρωτική για την Μεσοχώρα και η άλλη απαλλακτική για το Σχέδιο Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (Υπουργός κ. Φάμελλος) προκαλούν τώρα προβληματισμό στην Κυβέρνηση για τον χειρισμότου ζητήματος.

Κατά την άποψή μας, οποιαδήποτε αδιαφανής σύσκεψη, σε συνδυασμό με τις καθησυχαστικές προς τον θεσσαλικό λαό δηλώσεις που προηγήθηκαν (Γεραπετρίτης, κλπ.), παραπέμπουν περισσότερο σε επικοινωνιακή διαχείριση και σε χειραγώγηση, για πολλοστή φορά, της κοινής γνώμης, από μια Κυβέρνηση που ενάμιση χρόνο τώρα πορεύεται χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό στην υπόθεση των έργων Αχελώου, έχοντας, πριν και μετά τις εκλογές, μοιράσει πολλές υποσχέσεις, αλλά στην πράξη εφάρμοζε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή «πάγωμα» και εγκατάλειψη των έργων.

Οποιαδήποτε καθυστερημένη ενεργοποίηση των αρμοδίων, είτε με ειλικρινείς είτε με επικοινωνιακού χαρακτήρα προθέσεις, δεν αναμένεται να έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα, ιδίως όταν η πραγματική θέληση του Ελληνικού λαού και των εκπροσώπων του συστηματικά αγνοείται και παραμερίζεται, τουλάχιστον από το 2006 και μετά.

Εάν πραγματικά ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αισθάνεται την ανάγκη να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις του και χρειάζεται, για τον σκοπό αυτό, την δύναμη της λαϊκής βούλησης στο πλευρό του, δεν έχει παρά να προκαλέσει μια δημόσια συζήτηση στη Βουλή, όπου όλες οι πλευρές θα τοποθετηθούν και θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις για την επικαιροποίηση της σκοπιμότητας του κάθε έργου Αχελώου χωριστά (λειτουργία ΥΗΣ Μεσοχώρας, πολιτική απόφαση για μεταφορά νερού υδάτων λεκάνης Αχελώου προς το υδατικό διαμέρισμα Θεσσαλίας, ολοκλήρωση φράγματος και ταμιευτήρα Συκιάς με παράλληλη παραγωγή ενέργειας, ολοκλήρωση σήραγγας μεταφοράς Πευκοφύτου).

Αυτό ακριβώς φοβούνται και τόσα χρόνια αποφεύγουν να πράξουν οι διάφοροι, λαλίστατοι κατά τα άλλα, αντίπαλοι των έργων Αχελώου.

Αυτή ακριβώς η έλλειψη καθαρής πολιτικής βούλησης επιτείνει την δημιουργία συγχύσεων και διαμορφώνει τις προϋποθέσεις  για τις «ανεξήγητες», στους απλούς ανθρώπους, αποφάσεις του ΣτΕ.

Εάν λοιπόν η Κυβέρνηση είναι ειλικρινής, ας τεθεί μέσω της Βουλής ένα τέλος στην νοσηρή αυτή κατάσταση.

 

Προηγούμενο άρθρο Επιστολή της ΟΕΕΘ προς τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη
Επόμενο άρθρο Αρνητικά και τα 108 rapid tests στο Μουζάκι