Ειδήσεις

Η θέση του συνδυασμού Καρδίτσα – Ώρα δημιουργίας σχετικά με το αίτημα της ερασιτεχνικής Αναγέννησης


Η θέση του συνδυασμού “Καρδίτσα-Ώρα Δημιουργίας” και του επικεφαλής της – Δημοτικού Συμβούλου Καρδίτσας κ. Ευάγγελου Λέμα, σχετικά με το αίτημα της ερασιτεχνικής Αναγέννησης,  είναι η εξής:

“Πριν επικεντρωθούμε στην ουσία του αιτήματος, του οποίου η θετική έκβαση ταυτίζεται με την βελτίωση και αναβάθμιση των αθλητικών χώρων, να μου επιτρέψε τε να σας θυμίσω ότι ο συγκεκριμένος χώρος παραχωρήθη από τον αείμνηστο Δήμαρχο Χρήστο Τέγο στην ΕΠΣΚ εώς το 2023, με σκοπό την άθληση των νέων παιδιών και γενικότερα των δημοτών, όπως και την ανάπτυξη της τοπικης κοινωνίας γενικότερα με την αξιοποίηση του χώρου, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Πρώτη η παράταξη μας επεσήμανε την μή αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου και το θέμα αναδείχθη από τον Δημοτικό Σύμβουλο του συνδυασμού μας κ. Χατζή, με τις συνεχείς ερωτήσεις και τοποθετήσεις επί του θέματος.

Να σας επισημάνω ότι στον συγκεκριμένο χώρο ουδεμία αθλητική δραστηριότητα έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα, και στον εναπομείναντα χρόνο μέχρι την λήξη της σύμβασης μεταξύ Δήμου και ΕΠΣΚ δεν πρόκειται να γίνει.

Ως εκ τούτου δεν κατανοούμε την επιμονή του κ. Δημάρχου να μην αξιοποιεί την πρόταση του κ. Περιφερειάρχη που αφορά την Αναγέννηση.

Πάγια θέση μας ήταν η αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου, ώστε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους δημότες.

Διανύσαμε τη μισή θητεία μας χωρίς να έχουμε αποφασίσει σαν Δημοτικό Συμβούλιο προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό οφείλεται στο ότι η Δημοτική Αρχή προσπάθησε με διάφορα προσχώματα και μπρος στον κίνδυνο της διάλυσης της ομάδας του κ. Αλεξάκου, λόγω της αντιπαλότητας που παρουσίασαν οι αιρετοί της, στις εκλογές της ΕΠΣΚ.

Σήμερα, έχουμε την πρόταση από τον ιστορικότερο και μεγαλύτερο αθλητικό σύλλογο της πόλης μας , την Αναγέννηση Καρδίτσας, για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις του Αγίου Νικολάου, με την παράλληλη δέσμευση του Περιφερειάρχη και του Αντιπεριφερειάρχη για τη χρηματοδότηση αυτών.

Να σας θυμίσω ότι το οικονομικό ήταν ένας σοβαρός λόγος, που επικαλούνταν η Δημοτική Αρχή, για να μην προχωρά στο να πάρει πίσω το γήπεδο από την ΕΠΣΚ, φοβούμενη πιθανόν, μην κατηγορηθεί στο τέλος της θητείας της ότι έμεινε αναξιοποίητο λόγω έλλειψης χρημάτων.

Επανέρχομαι λοιπόν στο σήμερα και προτείνω να “αδράξουμε της ευκαιρίας” σχετικά με την πρόταση που έγινε από τον κ. Περιφερειάρχη, παραμερίζοντας τις προσωπικές ή πολιτικές αντιπαραθέσεις .

Μετά από τον όλο θόρυβο που δημιουργήθηκε με την τελευταία απόφαση της Δημοτικής Αρχής να παραμείνει το σημερινό καθεστώς στο γήπεδο, μέχρι τη λήξη του χρησιδανείου το 2023 και να μην δοθεί στην ερασιτεχνική Αναγέννηση, βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο να χαθούν τα χρήματα που διαθέτει η Περιφέρεια.

Ο κ. Δήμαρχος προχώρησε σε συνέντευξη τύπου κάνοντας 3 προτάσεις, τις οποίες δεν επρόκειτο να δεχθεί η Αναγέννηση. (Αμφιβάλλουμε, εάν προηγήθηκε κάποια διαβούλευση).

*Η πρώτη πρόταση δε διαφέρει από αυτό που ψήφισε η Δημοτική Αρχή για το υπάρχον καθεστώς του γηπεδου στο Άγιο Νικόλαο. Αυτή την πρόταση , την είχε ήδη καταψηφήσει η Αναγέννηση και η Αντιπολίτευση του Δημ. Συμβουλίου.

*Η δεύτερη πρόταση, δεν έπρεπε καν να ειπωθεί διότι η χρηματοδότηση της Περιφέρειας αφορά την ερασ. Αναγέννηση και όχι τις ΕΛΠΙΔΕΣ και προτείνει ο Δήμαρχος “στο… μέλλον η Περιφέρεια να εντάξει ένα άλλο αθλητικό κέντρο για την Αναγέννηση”!!!

*Η τρίτη πρόταση που θέλει να στείλει την Αναγέννηση στο Γεωργικό, δεν μπορείς να λες ότι σέβεσαι την μακρόχρονη ιστορία του συλλόγου και να τον στέλνεις

σε κοινότητα του Δήμου, τη στιγμή που όλες οι συνοικίες έχουν τα δικά τους γήπεδα.

ΠΡΟΤΑΣΗ

*Σύγκληση της Διαπαραταξιακής επιτροπής με την παρουσία της Περιφέρειας, της Αναγέννησης και της ΕΠΣΚ.

* Παράδοση του Γηπέδου στον Δήμο από την ΕΠΣΚ. (με την συγκατάθεσή της χωρίς δικαστική εμπλοκή, καθόσον αυτό προβλέπεται στους όρους του χρησιδανείου)

*Με το σκεπτικό της αξιοποίησης της χρηματοδότησης ξεμπλοκάρουμε ένα πρόβλημα που έπρεπε ο Δήμος να έχει λύσει πριν από χρόνια.

Σήμερα δεν υπάρχει δικαιολογία για κανέναν. Θα κριθούμε όλοι στο τέλος της θητείας μας για την απόφασή μας”.

Προηγούμενο άρθρο Η πόλη των Σοφάδων τιμά την Πολιούχο της Αγία Παρασκευή
Επόμενο άρθρο Συνεχίζονται τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας