Ειδήσεις

Η θεατρική παράσταση στο σχολείο: Από τη θεωρία στην πράξη


Ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης την Τετάρτη το πρωί, στα πλαίσια του 34ου Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου και των παράλληλων δράσεών του. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καρδίτσας στον φιλόξενο χώρο  της  Θεατρικής Σκηνής.

Εισηγήτριες υπήρξαν δυο σπουδαίες προσωπικότητες του θεάτρου και της θεατρικής παιδείας γενικότερα: Η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Αθηνών και σκηνοθέτης, Ευανθία Στιβανάκη, και η γνωστή ηθοποιός αλλά και καθηγήτρια σε ανώτερες σχολές δραματικής τέχνης, Δήμητρα Χατούπη.

Οι εισηγήσεις τους επικεντρώθηκαν στην ανάδειξη της σπουδαιότητας της θεατρικής παράστασης στην εκπαιδευτική διαδικασία. Έμφαση δόθηκε στα βήματα που μπορούν να ακολουθηθούν από τη σύλληψη για το ανέβασμα μιας παράτασης ως την τελική υλοποίησή της, όπως επίσης πώς  γίνεται όλοι οι συντελεστές της παράστασης να επικοινωνήσουν θεατρικά και  πώς μπορεί να εκμαιευθεί από τους μικρούς μαθητές το καλύτερο κομμάτι της προσωπικότητάς τους.

Η ανταπόκριση των παρευρισκόμενων εκπαιδευτικών υπήρξε σπουδαία και ο διάλογος που ακολούθησε ιδιαιτέρως εποικοδομητικός.

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη στον αντιπεριφερειάρχη από χορωδούς του Ιταλικού Λυκείου