Ειδήσεις

Η Θεσσαλία έχει τα περισσότερα φαρμακεία


Σε 10.420 ανήλθε ο αριθμός των φαρμακείων που λειτούργησαν στη χώρα πέρυσι, εκ των οποίων τα 3.722 φαρμακεία (35,7%) ήταν στην περιφέρεια Αττικής.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας των φαρμακείων, φαρμακοποιών και φαρμακαποθηκών της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα επίσης με την οποία, το 2017 ο αριθμός των φαρμακείων παρουσίασε αύξηση κατά 0,3% (34 φαρμακεία) στο σύνολο της χώρας σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Η μεγαλύτερη αύξηση σε απόλυτες τιμές παρατηρήθηκε στη Κεντρική Μακεδονία (1,2%) και στην Κρήτη (2,8%), ενώ η μεγαλύτερη μείωση σε απόλυτες τιμές παρατηρήθηκε στην περιφέρεια Αττικής (0,4%).
Βασιζόμενοι στον αριθμό των φαρμακείων ανά περιφέρεια, ο δείκτης φαρμακεία ανά 10.000 κατοίκους υπολογίστηκε για το 2017 σε 9,7. Επιπρόσθετα, η περιφέρεια με την μεγαλύτερη πυκνότητα σε φαρμακεία ως προς τον πληθυσμό της είναι η Θεσσαλία (11,2) με δεύτερη την Κεντρική Μακεδονία (10,5), ενώ η μικρότερη πυκνότητα σε φαρμακεία εμφανίζεται στη Στερεά Ελλάδα (8,0).
Παράλληλα, η ΕΛΣΤΑΤ συνέλεξε από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο στοιχεία για τον αριθμό των φαρμακοποιών (απασχολούμενων σε φαρμακεία), σύμφωνα με τα οποία 11.251 φαρμακοποιοί εργάστηκαν σε φαρμακεία πέρυσι.

in.gr

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Αποκατάσταση δημοτικών δρόμων του Δήμου Αργιθέας