Ειδήσεις

Η Θεσσαλιώτις Εκκλησία εόρτασε την σύναξη των οκτώ τοπικών της Αγίων


Η Θεσσαλιώτις Εκκλησία εόρτασε την σύναξη των οκτώ τοπικών της Αγίων Σεραφείμ, αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου, Αρσενίου του εκ Καλογριανών, Παρθενίου, επισκόπου Ραδοβισδίου, Νικολάου, του εν Βουναίνη, Δαμιανού του εκ Μυριχόβου, Κωνσταντίνου του εκ Καππούας, Διονυσίου του εκ Σκλαταίνης και Ακακίου του εκ Γολίτσης.

Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές Συνάξεις προς τιμήν των τοπικών μας Αγίων, που έλαβαν χώρα στον Ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019, στην κεντρική πύλη του προαυλίου του Ιερού Μητροπολτικού μας Ναού έλαβε χώρα η υποδοχή των ιερών λειψάνων των Αγίων μας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο και τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Τιμόθεο.

Μετά την εναπόθεση των ιερών Λειψάνων και προ της ακολουθίας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος κατέστησε με ευχή τον νέο Δεξιό ιεροψάλτη και Πρωτοψάλτη του Ιερού Μητροπολτικού Ναού κ. Θωμά Βλάχο.

Ακολούθως, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος.

Την Κυριακή μετά την Ύψωση του τιμίου και ζωοποιού Σταυρού, 15 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ενώ της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος.

Προ της απολύσεως, ευλογήθηκαν οι άρτοι τους οποίους προσέφεραν ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Καρδίτσας.

Παράλληλα, τελέστηκε επιμνημόσυνος δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αγωνισαμένων, πεσόντων και σφαγιασθέντων πατέρων και αδελφών κατά την μικρασιατική γενοκτονία.

Ιστορικά και εμπεριστατωμένα ομίλησε ο κ. Νικόλαος Καρατάσιος.

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο Το 4ο Γυμνάσιο συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή ομάδα κινητικότητας