Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΩΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ


Στις 6 Απριλίου 1941, στις 5.15′ το πρωί τα γερμανικά στρατεύματα προσέβαλαν τις ελληνικές θέσεις στη Μακεδονία, κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών και ελληνογιουγκοσλαβικών συνόρων. Ο Ελληνικός στρατός αντιστέκεται απέναντι σέναν εχθρό απείρως ισχυρότερο. Ο ηρωισμός και η αυτοθυσία δεν αρκούσαν για την νίκη . Οι Γερμανοί μπήκαν στην Αθήνα στις 27 Απριλίου του 1941 .        Η Ελλάδα γνώρισε την πλέον βάρβαρη κατοχή . Η κυριαρχία των ναζιστών έφερε μαζί της την πολιτική κατάρρευση, την μεγάλη πείνα, μαζικές εκτελέσεις και ολοκαυτώματα.   Η πλειοψηφία του  Ελληνικού λαού αντιστάθηκε γενναία στον φασίστα κατακτητή . Ένα  κύμα αντίστασης  εκδηλώθηκε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Μικρές και μεγάλες αντιστασιακές οργανώσεις ( με κορυφαία το ΕΑΜ και τον στρατό του τον ΕΛΑΣ ) δημιούργησαν το έπος της Εθνικής Αντίστασης .

Δυστυχώς όμως οι  «εφιάλτες»  δεν απουσίαζαν. Αρχικά κάποιες δήθεν ήπιες φωνές συνιστούσαν υποταγή. Λίγες ημέρες μετά την κατάληψη των Αθηνών (27 Απριλίου 1941 ) έγραφε  η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» :

«Ο αθηναϊκός λαός αντιμετωπίζει τα γεγονότα με σταθεράν πεποίθησιν ότι όλα βαίνουν προς το καλύτερον, ότι λήξαντος του πολέμου, διά την Ελλάδα τουλάχιστον, ανοίγεται η περίοδος της ειρήνης και της εντός των πλαισίων της ειρήνης αυτής παραγωγικής δραστηριότητοςΑι γερμανικαί αρχαί εμφορούμεναι από τας φιλικωτέρας των διαθέσεων απέναντι του ελληνικού πληθυσμού, τας αρετάς και τα προτερήματα του οποίου δεν ήργησαν να γνωρίσουν, θα τον συντρέξουνπερί τούτου δεν υπάρχει αμφιβολίαεις πάσαν θετικήν και οικοδομητικήν του προσπάθειαν»

Αφού αυτές οι ….παραινέσεις δεν έπιασαν τόπο , ανέλαβαν δράση οι Χίτες , οι ταγματασφαλίτες , οι γερμανοτσολιάδες και  οι κάθε είδους  δωσίλογοι , οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις ήταν βιαιότεροι από τους κατακτητές.

Εβδομήντα δύο χρόνια μετά την αποφράδα ημέρα της ναζιστικής εισβολής στη πατρίδα μας , στην Ελληνική βουλή και στον πολιτικό ορίζοντα του τόπου μας υπάρχει ένα κόμμα το οποίο υμνεί τον μακελλάρη του Ελληνισμού , τον Αδόλφο Χίτλερ

Στο τεύχος 26 (Μάιος 1987) του περιοδικού «Χρυσή Αυγή» που  είναι αφιερωμένο στο θάνατο του Χίτλερ γράφει  ο Νίκος Μιχαλολιάκος τα εξής:

«Στις 30 Απριλίου 1987 συμπληρώθηκαν σαράντα δύο ακριβώς χρόνια από την Βαλπούργια Γερμανική νύχτα της 30ης Απριλίου 1945, κατά την οποία ο Αρχηγός του Γερμανικού Ράιχ και οραματιστής της Νέας Ευρώπης Αδόλφος Χίτλερ έθεσε μόνος Του τέλος εις την γήινη παρουσία Του. 30 Απριλίου 1945, μία λαμπερή σελίδα της σύγχρονης ιστορίας κλείνει. Ο Μεγάλος Άνδρας του Εικοστού Αιώνα, ο εμψυχωτής και απόστολος της Επαναστάσεως του Αγκυλωτού Σταυρού είναι νεκρός». Μεταξύ άλλων αναφέρει ακόμα: «….δεν αναζητούμε μια θέση κάτω από τον ήλιο της δημοκρατίας, αρνούμεθα την δημοκρατία, αρνούμεθα την αρχή της πλειοψηφίας, αρνούμεθα την πολιτική του marketing και παραμένουμε πιστοί, σήμερα που όλοι γίνανε άπιστοι, παραμένουμε πιστοί στα οράματα της Εθνικοσοσιαλιστικής Ιδέας». «Χίλια εννιακόσια ογδόντα επτά, σαράντα δύο χρόνια μετά, με την σκέψη και την ψυχή μας δοσμένη στην Μνήμη του Μεγάλου μας Αρχηγού, υψώνουμε το δεξί χέρι ψηλά, χαιρετούμε τον Ήλιο και με το θάρρος, που μας επιβάλλει η Στρατιωτική μας Τιμή και το Εθνικοσοσιαλιστικό μας καθήκον κραυγάζουμε γεμάτοι πάθος, πίστη στο μέλλον και στα οράματά μας: HEIL HITLER!» Ο ίδιος αποκαλεί τον σφαγιαστήαρχηγό των Ες ΕςΡούντολφ Ες , ως σεβάσμιο γέροντα, ενώ τον χαρακτηρίζει ως τον τελευταίο «Μεγάλο» του Εθνικοσοσιαλισμού. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1997 η εφημερίδα που εκδίδει η οργάνωση ζητούσε: «Φωτιά και τσεκούρι στους νοθευτές της ράτσας» .

Ακόμα και για τη σφαγή αμάχων στο Δίστομο και στα Καλάβρυτα ο Ν. Μιχαλολιάκος τον Ιούνιο του 1991 γράφει: «Κατακτητές ήσαν οι Γερμανοί, πόλεμο είχαμε, ήσαν επόμενο να συμβούν όλα αυτά». Η ευθύνη για τα «αντίποινα» των Γερμανών όπως καταγράφονταιαποδίδεται στον ΕΛΑΣ που «δολοφονούσε πού και πού κανέναν Γερμανό στρατιώτη, με αντικειμενικό σκοπό να παρασύρουν τα στρατεύματα κατοχής σε πράξεις αντιποίνων για να οδηγήσουν τον λαό στο πλευρό τους»……

Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του πολιτικού σχήματος, που οργίζεται για τη βία, την εξαθλίωση  στην Ελλάδα, αλλά θεωρείνόμιμες τις «επεμβάσεις» των Γερμανών στην κατοχή . Πίσω από τα διάφορα αντιμνημονιακά συνθήματα ,προβάλλοντας την εικόνα των σωτήρων σε περιοχές που καλπάζει εγκληματικότητα, «ποντάροντας» κυρίως σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που έχουν πέσει θύματα της ανεξέλεγκτης βίαςέχει καταφέρει να προσελκύσει ανθρώπους που μαστίζονται από την ανεργία, που είναι απελπισμένοι, πολίτες που ζουν στα όρια της οικονομικής ανέχειας.

Όμως η ιστορική μνήμη και γνώση , τα πολιτικά ντοκουμέντα και οι ιδεολογικές απόψεις των ηγετών της αποδεικνύουν ότι είναι  μια νεοναζιστική οργάνωση  με ολοκάθαρες φασιστικές απόψεις . Με στελέχη που μισούν την δημοκρατία  και τους αδύνατους , υμνούν τον Ρούντολφ Ες και πενθούν τον χίτλερ. Με αρχηγό που θεωρεί φυσιολογικές τις σφαγές των αμάχων και τα ολοκαυτώματα από τους γερμανούς κατακτητές . Οφείλουμε όλοι να αντιδράσουμε απέναντι στο πολιτικό μόρφωμα της χρυσής αυγής . Πάνω από όλα έχουμε την υποχρέωση να μετατρέψουμε  την οργή μας και την αγανάκτηση μας σε αγώνες που θα στοχεύουν σε κοινωνικό μετασχηματισμό , σε μια δίκαιη κοινωνία , σε ένα κράτος που θα υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι την οικονομική ολιγαρχία.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Έκθεση Φωτογραφίας Μαθητών ΛΕΦΚΚ 2012-2013
Επόμενο άρθρο Αύριο η διανομή των προϊόντων από την Ομάδα Εθελοντών