«Η καλύτερη απόδοση τιμής στους αγώνες της γενιάς του Πολυτεχνείου είναι η συνένωση των δυνάμεων όλων μας για να ανατρέψουμε τη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα, που βιώνει η πατρίδα μας»


Ο Βουλευτής, τ. Υφυπουργός Παιδείας και Αναπληρωτής Τομεάρχης του Τομέα Παιδείας της Ν.Δ., κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, κατά τη ομιλία του στη Βουλή, για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ως εκπρόσωπος της Ν.Δ., τόνισε ότι η καλύτερη απόδοση τιμής στους αγώνες της γενιάς του Πολυτεχνείου είναι η συνένωση των δυνάμεων όλων μας, για να ανατρέψουμε τη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα, που βιώνει η πατρίδα μας. Χρέος μας, τόνισε, προς τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου είναι να διασφαλίσουμε μια κοινωνία ενεργών πολιτών, πλουραλιστική και πολυπολιτισμική που θα μάχεται συνεχώς για τη διεκδίκηση και διατήρηση πρωταρχικών ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων και ελευθεριών

Ειδικότερα, η ομιλία του κ. Ταλιαδούρου έχει ως εξής:

«Στην Ελλάδα, τη χώρα που γέννησε την ιδέα της δημοκρατίας και υμνεί την έννοια της ελευθερίας, τιμούμε σήμερα τους αγώνες των νέων φοιτητών και φοιτητριών μιας γενιάς που αντιστάθηκαν στον ολοκληρωτισμό, που διεκδίκησαν την ελευθερία, που πολέμησαν για τη δημοκρατία.

Η εξέγερση των νέων του Πολυτεχνείου εξέφρασε την θέληση του συνόλου των Ελλήνων για μια πατρίδα με εθνική αξιοπρέπεια και λαϊκή κυριαρχία. Με τη δική τους δύναμη που εκφράστηκε με πάθος και οργή ξεκίνησε ένας αγώνας για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των πολιτών που είχαν καταπατηθεί από τις στενές αντιλήψεις ενός αντιδημοκρατικού πολιτεύματος.

Μετά από 38 χρόνια το μήνυμα της ημέρας είναι το ίδιο. Είναι η προάσπιση των αξιών που γεννήθηκαν σε αυτή τη γωνιά της γης. Είναι η προάσπιση των υψηλών αξιών της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Και το μήνυμα αυτό είναι κάθε χρόνο επίκαιρο γιατί η Δημοκρατία δεν είναι δεδομένη, δεν είναι αυτονόητη. Χρειάζεται συνεχής αγώνας για τη διατήρηση της αφού αποτελεί μονόδρομο προόδου και ευημερίας της πατρίδας μας, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και την ελευθεροτυπία.

 

Μετά από 38 χρόνια το δίδαγμα της ιστορίας του Πολυτεχνείου είναι ηχηρό: ο ελληνικός λαός κρύβει αστείρευτες δυνάμεις ενάντια σε κάθε τι που επιβουλεύεται το δημοκρατικό μας πολίτευμα και τις ατομικές μας ελευθερίες, θέτοντας με τόλμη, το συλλογικό καλό πάνω από το ατομικό.

 

Σήμερα, η επέτειος του εορτασμού του Πολυτεχνείου βρίσκει το έθνος και όλη την ανθρωπότητα σε μια δύσκολη, κρίσιμη καμπή. Η οικονομική δυσπραγία πλήττει κάθε ελληνική οικογένεια, η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται, η ανεργία αυξάνεται, η φτώχεια μεγαλώνει. Για το λόγο αυτό η καλύτερη απόδοση τιμής στους αγώνες της γενιάς του Πολυτεχνείου είναι η συνένωση των δυνάμεων όλων μας για να ανατρέψουμε τη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα, που βιώνει η πατρίδα μας. Χρέος όλων μας είναι να διαφυλάξουμε την κοινωνική μας συνοχή και ενότητα, να ενδυναμώσουμε το εκπαιδευτικό μας σύστημα, να ενισχύσουμε την οικονομία και την ανταγωνιστικότητα μας, να στηρίξουμε την απασχόληση, να δώσουμε πάλι όραμα και προοπτική σε κάθε νέο, σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε άνεργο.

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η δική μας πολιτική γενιά που έχει την ευθύνη της μετάδοσης της πλήρους ιστορικής αλήθειας των γεγονότων του Πολυτεχνείου πρέπει να είναι και η πολιτική γενιά, που στηριζόμενη στα δικά τους διδάγματα, θα απαλλάξει συλλογικά, με τόλμη και σύνεση, τη χώρα μας από τις εξαρτήσεις, τις παθογένειες και τις ανισότητες που την ταλανίζουν. Αυτό είναι το πατριωτικό μας καθήκον που αφορά τη σημερινή και τις επέμενες γενιές.

Χρέος μας προς τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου είναι να διασφαλίσουμε μια κοινωνία ενεργών πολιτών, πλουραλιστική και πολυπολιτισμική που θα μάχεται συνεχώς για τη διεκδίκηση και διατήρηση πρωταρχικών ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Προηγούμενο άρθρο Η Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε. τμ. Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας τιμά την 38η επέτειο της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στην ξενοκίνητη χούντα
Επόμενο άρθρο Κύπελλο πρώτης ( 1ης) θέσης για τον Καρδιτσιώτη αθλητή στο Διεθνές Τουρνουά Αντισφαίρισης με αμαξίδιο