Η Καρδίτσα δικαιούται την έδρα του ΚΕ.ΠΕ.Π. δηλώνει η Ασημίνα Σκόνδρα


Το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Καρδίτσας (πρώην ΚΕ.ΠΕ.Π.) επισκέφτηκε η  Βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ κ. Ασημίνα Σκόνδρα, όπου είχε συνάντηση με την Διοικήτρια κ. Χατζοπούλου.

Πέραν της γενικής ενημέρωσης, μεγάλο μέρος της συζήτησης αφορούσε τις συνενώσεις των ιδρυμάτων, που επανήλθε στο προσκήνιο μετά τον νόμο που ψηφίστηκε πέρυσι τον Νοέμβριο.

Η Βουλευτής, αφού ενημερώθηκε αναλυτικά για τη λειτουργία του ιδρύματος και για τα θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους, επισήμανε, ότι:

Το συγκεκριμένο θεραπευτήριο είναι το αρχαιότερο καθώς λειτουργεί από το 1965 και το μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή, που περιθάλπει παιδιά με αναπηρία, εξυπηρετεί περιοχές ακόμη και πέρα από τα όρια της Περιφέρειας, διαθέτει όλες τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές, εκσυγχρονίστηκε πρόσφατα και στελεχώνεται από προσωπικό άρτια εκπαιδευμένο.  Η προσφορά του λοιπόν είναι πολύτιμη και η Καρδίτσα, που τόσα χρόνια το στηρίζει, δικαιούται να εξακολουθήσει να έχει την έδρα της κεντρικής μονάδας.

Η κ. Σκόνδρα δήλωσε ότι,  θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και προς κάθε αρμόδια κατεύθυνση , σε περίπτωση συγχώνευσης των ιδρυμάτων στη Περιφέρεια Θεσσαλίας, το εν λόγω ίδρυμα της Καρδίτσας να παραμείνει η κεντρική μονάδα.

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση ειδικοτήτων του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Στον «αέρα» η εξεταστική στο ΤΕΙ Λάρισας