Ειδήσεις

Η Καρδίτσα επιμένει οικολογικά


Στην Καρδίτσα χτυπά αυτές τις ημέρες η καρδιά της οικολογίας καθώς συνεχίζεται με πολύ μεγάλη επιτυχία η 18η Οικολογική Γιορτή που διοργανώνει, στο άλσος του Παυσιλύπου, η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής) σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, την Αναπτυξιακή Καρδίτσας Α.Ε., το Κέντρο Εκπαίδευσης Αειφορίας Μουζακίου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και τον Φυσιολατρικό Όμιλο Καρδίτσας.

Το πρωί της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου την τιμητική τους είχαν τα παιδιά καθώς μαθητές από Δημοτικά Σχολεία της πόλης είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε δύο πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις.

Η πρώτη δράση οργανώθηκε από το Κέντρο Εκπαίδευσης Αειφορίας Μουζακίου που πραγματοποίησε εργαστήριο με θέμα «Δραστηριότητες για εξοικονόμηση ενέργειας».

Ακολούθησε θεατρικό παιχνίδι με τίτλο «Το παράπονο της γοργόνας» από την παιδαγωγό θεάτρου κ. Σύλβια Σινάνη.

Παράλληλα, στο περίπτερο της Λέσχης Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση με θέμα «Γνωρίζω τη φωτογραφική μου μηχανή».

Στο ίδιο περίπτερο, εξάλλου, καθ ‘ όλη τη διάρκεια της Γιορτής λειτουργεί (κατά τις απογευματινές ώρες) Έκθεση Φωτογραφίας macro των μελών της ΛΕΦΚΚ με τίτλο «Μικρόκοσμος».

 

Πλήθος επισκεπτών στην Εκθεσιακή Αγορά

Την ίδια στιγμή, το ενδιαφέρον του κοινού συνεχίζει να προσελκύει και η Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων, Οικολογικών Δραστηριοτήτων και Ειδών Χειροτεχνίας στην οποία συμμετέχουν 41 συνολικά εκθέτες με 45 περίπτερα (κάποιοι έχουν διπλά).

Κατά την περιήγησή τους στην Εκθεσιακή Αγορά, οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν με τον πλέον υπεύθυνο τρόπο για την αξία των βιολογικών προϊόντων έναντι των συμβατικών, να τα δοκιμάσουν, να εκφράσουν τυχόν απορίες τους και να  αρχίσουν έτσι να αποκτούν οικολογική συνείδηση.

Οι ώρες λειτουργίας της Αγοράς (μέχρι και την Κυριακή 23/9 που θα διαρκέσει η Γιορτή) είναι: 10.00 -14.30 και 17.30-22.30.

 

Το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων του Σαββάτου 22/9

Πρωί

10:00-11:00 «Δημιουργώντας οικολογικά» – Εργαστήριο δημιουργίας υφασμάτινων περικάρπιων

Μιχαέλα Βόβες, χημικός

11:00-12:30 «Μαθαίνουμε με παιχνίδια και κατασκευές για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» (για παιδιά ηλικίας 5-10 ετών).

Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού – Τοπικό Τμήμα

12:30-13:30 «Το Καραγκούνικο Νοικοκυριό ως απόδειξη εφαρμογής των εναλλακτικών πηγών ενέργειας»

Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων

Απόγευμα

17:00-19:00 «Συζητάμε για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» (για παιδιά ηλικίας 10-17 ετών).

Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού – Τοπικό Τμήμα

19:00-20:00 «Παίζουμε και γνωρίζουμε τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας του χθες, του σήμερα και του αύριο»

Ευαγγελία Βασιλάκου, Διπλωματούχος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Πολυτεχνικής Σχολής Πατρών

20:00-21:00 Ομιλία με θέμα «Ζεόλιθος, Ενεργοί Μικροοργανισμοί, Όζον, Υπεροξείδιο του Υδρογόνου: ουσίες με εξαιρετική αποτελεσματικότητα που λίγο έως ελάχιστα χρησιμοποιούνται»

Σωκράτης Βασιλάκος, γεωπόνος-βιοκαλλιεργητής

21:00 Μουσική αναδρομή από το ρεμπέτικο μέχρι το νεότερο λαϊκό τραγούδι

Συμμετέχουν: Παναγιώτης Καλπίας (μπουζούκι, φωνή), Φραγκίσκος Καραμέτος (βιολί, φωνή), Παντελής Μπουγιουκμάνος (κιθάρα, φωνή)

 

Προηγούμενο άρθρο ΤΟΕΒ Ταυρωπού: Ο εκσυγχρονισμός συνεχίζεται
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λ. Πλαστήρα