Ειδήσεις

Η Καρδίτσα πανηγυρίζει τον άγιο Νικόλαο τον εν Βουναίνη


Η εν Θεσσαλιώτιδι Εκκλησία πανηγυρίζει την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Μαΐου 2020 τον άγιο και ένδοξο οσιομάρτυρα Νικόλαο τον εν Βουναίνη, στον τόπο που ασκήτευσε, μαρτύρησε και ευρίσκεται ο τάφος Του, προστάτη της νεολαίας της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ο οποίος συγκαταλέγεται στη χορεία των τοπικών μας Αγίων.

Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα των λατρευτικών Συνάξεων στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου στα Βούναινα έχει καταρτιστεί ως εξής:

 

Παρασκευή 8 Μαΐου

Ώρα 6:30΄μ.μ. Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου.

Θα ακολουθήσει λιτάνευσις του ιερού λειψάνου και της εικόνος του Αγίου και αρτοκλασία.

 

Σάββατο 9 Μαΐου

Ώρα 7:30΄π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου.

Ώρα 6:30΄μ.μ. Μεθέορτος ακολουθία του Εσπερινού μετά Παρακλητικού Κανόνος και των Εγκωμίων του Αγίου.

Ο Άγιος Νικόλαος ο εν Βουναίνη, καταγόταν από τα μέρη της Ανατολής (μάλλον Καππαδοκία). Ο αυτοκράτωρ Λέων Στ΄ ο Σοφός (886-912) εξετίμησε τα ιδιαίτερα χαρίσματά του, τον ανεκήρυξε Δούκα και τον διώρισε ως αρχηγό του αυτοκρατορικού αποσπάσματος της Λαρίσης. Επιδρομή βαρβάρων εστάθη αφορμή να καταφύγει στα βουνά του Τυρνάβου και κατόπιν των Βουνένων, όπου, αφού έζησε για κάποιο χρονικό διάστημα ως ασκητής, έλαβε το μαρτυρικό τέλος στον κορμό μιας δρυός. Ήταν 9 Μαΐου του 902 μ.Χ.

Οι λατρευτικές Συνάξεις θα μεταδοθούν από την επίσημη ιστοσελίδα της Ιεράς μας Μητροπόλεως www.imthf.gr από το επίσημο κανάλι στο youtube του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης

Προηγούμενο άρθρο Μεγάλη η ανταπόκριση στην αιμοδοσία του Χαμόγελου του Παιδιού
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ατόμου για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών