Η Καρδίτσα τίμησε τους ήρωες του Υψώματος 731


Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα τίμησε η Καρδίτσα τη μνήμη των ηρώων του Υψώματος 731 που έχασαν τη ζωή τους στην Κλεισούρα, το Μάρτιο του 1941. Η 9η Μαρτίου, εξάλλου, έχει καθιερωθεί με το Π.Δ. 128/2009 ως  δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για την Καρδίτσα.

Έτσι, λοιπόν, το πρωί της Δευτέρας, τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεου, ενώ ακολούθησε ομιλία από  τον κ. Ιωάννη Ντενισιώτη, μαθηματικό, πρόεδρο ΣΕΑ Ν. Καρδίτσας.

Αμέσως μετά έγινε και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο των πεσόντων, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, η βουλευτής κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ορέστης Ψαχούλας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Δ. Αναγνωστόπουλος, Γ. Μάττας και Β. Νοτόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας κ. Κλ. Γιαννέλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Ελένη Αντωνίου και κ. Σωτήρης Αντωνίου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Στ. Παπαγεωργίου, η Δ/ντρια της Α ΄ θμιας Εκπ/σης κ. Έφη Μητσιάδη και η πολιτευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα.

Προηγούμενο άρθρο «Κερδίζει» τις εντυπώσεις η Έκθεση Λαϊκών Μουσικών Οργάνων
Επόμενο άρθρο Παράταση για την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας διέλευσης των διοδίων από αναπηρικά Ι.Χ.