Ειδήσεις

Η Καρδίτσα υποδέχεται τους ποδηλάτες της εθελοντικής αιμοδοσίας


Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας μαζί με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Νομού Αιτωλοακαρνανίας, διοργανώνουν από τις 11 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2018 ποδηλατοδρομία που θα συμπεριλάβει περισσότερες από 40 πόλεις σε όλη την ηπειρώτικη Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η ποδηλατοδρομία έχει ξεκινήσει από την Αλεξανδρούπολη  την Τρίτη 11/9 στις 8πμ και αφού διανύσει περίπου 1.200 χιλιόμετρα, θα καταλήξει στην Αθήνα στις 16/9, στην πλατεία Συντάγματος, στις 7μμ, όπου θα διοργανωθεί τελετή λήξης. Την ίδια ημέρα το ΕΚΕΑ διοργανώνει μεγάλη ολοήμερη αιμοδοσία (9πμ-8μμ) στην αίθουσα του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος.

Η ποδηλατοδρομία για την εθελοντική αιμοδοσία θα διέλθει από την Καρδίτσα το πρωί του Σαββάτου, όπου στις 10.30 οι ποδηλάτες αναμένονται να φτάσουν στην πόλη συνοδευόμενοι από μέλη του Ποδηλατικού Ομίλου Καρδίτσας. Μέσω του κεντρικού πεζοδρόμου θα οδηγήσουν τα ποδήλατά τους μέχρι την κεντρική πλατεία, όπου στο χώρο μπροστά από τον έφιππο ανδριάντα του Γ. Καραϊσκάκη θα οργανωθεί από το Δήμο Καρδίτσας σε συνεργασία με φορείς εθελοντισμού της πόλης (Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Καρδίτσας, Παράρτημα Καρδίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Παράρτημα Καρδίτσας, ΣΕΟ κ.α. ) μια λιτή εκδήλωση υποδοχής των ποδηλατών με τίτλο “ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΔΕΜΕΝΗ”, κατά την οποία οι ποδηλάτες και εθελοντές θα δένουν στα μπράτσα των παρισταμένων μία κόκκινη κορδέλα.

Ο Δήμος Καρδίτσας απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους συμπολίτες και ιδιαίτερα τους μαθητές να παραβρεθούν για να δυναμώσουμε το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθησαν δύο άτομα, δυνάμει ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης
Επόμενο άρθρο Η ακολουθία του Αγιασμού σε σχολικές μονάδες της Ιεράς μας Μητροπόλεως