Η Καρδίτσα μετρά τις απώλειες της από το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» – Δεν υπάρχουν περιθώρια αλλαγών


Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται (χωρίς να έχουν ληφθεί ακόμη οι τελικές αποφάσεις)οι σπουδαστές (που συνεχίζουν την κατάληψή τους) και οι καθηγητές του Τμήματος Δασοπονίας και όλου του παραρτήματος Καρδίτσας, μετά την χθεσινή επίσημη ανακοίνωση του σχεδίου «Αθηνά» στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, από τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, με το οποίο το συγκεκριμένο τμήμα μεταφέρεται στο Καρπενήσι, ενώ το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, μετονομάζεται σε ΤΕΙ Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Δασικού Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με τους βουλευτές Καρδίτσας κ.κ. Ταλιαδούρο και Σιούφα που επικοινώνησε η «Γνώμη», «ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να γίνει, έγινε» και δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια αλλαγής. Αυτό ωστόσο που επισημάνθηκε από τον κ. Σιούφα είναι ότι κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, από την πλευρά του υπουργείου αφέθηκε να εννοηθεί ότι υπάρχουν περιθώρια δεύτερης σκέψης, γεγονός που αποδείχθηκε ψευδές κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, εκθέτοντας στην τοπική κοινωνία τους φορείς που πάλευαν προς αυτή την κατεύθυνση.

 

 

Απώλειες από την τοπική οικονομία

 

 

Μια νέα σελίδα φαίνεται πως ανοίγει το σχέδιο «Αθηνά» στην εκπαιδευτική κοινότητα του Νομού μας, πολύ περισσότερο δε, στην τοπική οικονομία που είχε επενδύσει και στηριζόταν για πολλά χρόνια στον φοιτητόκοσμό της. Η κρίση που έκανε τα πάντα να καταρρεύσουν «ακούμπησε» και τον εκπαιδευτικό τομέα, κλονίζοντας τις σχέσεις της τοπικής κοινωνίας και των Τεχνολογικών της Ιδρυμάτων, σχέση η οποία αλληλοϋποστηριζόταν ανέκαθεν.

 

 

 

Παραιτήσεις δημάρχων

 

 

 

Ο ένας μετά τον άλλο παραιτήθηκαν οι δήμαρχοι Αγ. Νικολάου και Ιεράπετρας Κρήτης στην περιφέρεια των οποίων τα υπάρχοντα ΤΕΙ υποβαθμίστηκαν, μεταφέρθηκαν ή έκλεισαν λόγω του σχεδίου «Αθηνά». Μετά τους Κρητικούς δημάρχους σειρά πήρε και ο Δήμαρχος Λιβαδειάς και Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της ΚΕΔΕ κ. Νίκος Παπαγγελής, διαμαρτυρόμενος για την υποβάθμιση της περιοχής του. Όπως αναφέραμε παραπάνω, λόγω της ανακολουθίας των λόγων του Υπουργού εκτέθηκαν και όλοι οι δικοί μας φορείς. Μήπως τελικά ο δρόμος των παραιτήσεων είναι μονόδρομος στην κατρακύλα του Νομού;

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζονται οι προβολές στο στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας κατά του σχολικού εκφοβισμού