Η κούκλα, ένα δώρο από το θεατρικό εργαστήρι ΡΟΔΑ


Τι συμβαίνει όταν τα ξωτικά του Αϊ – Βασίλη αρρωστήσουν; Ποιος φτιάχνεις τα δώρα; Πως κάποιο φτωχό παιδί θα πάρει το δώρο του;

Για όλα αυτά μας έδωσαν την απάντηση οι Κυρίες Μαρία Μπαρμπατσάλου και Όλγα Μητσογιάννη, από το θεατρικό εργαστήρι «ΡΟΔΑ», όπου  στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημ. Γιολδάση»  του Δ.Ο.Π.Α.Κ., στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων δράσεων του Δήμου Καρδίτσας, παρουσίασαν σε μικρά αλλά και «μεγάλα» παιδιά το πρόγραμμα «το δώρο».

Μέσα από την διαδρομή μιας ιστορίας, τα παιδιά, ως βοηθοί του Αϊ- Βασίλη, διερευνούν τι είναι δώρο, την αξία του και πως αυτή αποτιμάται. Μια  δραστηριότητα κατασκευαστική με θεατρικές δράσεις και στοιχεία εκπαιδευτικού δράματος.

Στη δράση συμμετείχαν και αρκετοί γονείς, οι οποίοι με πολύ χαμόγελο και όρεξη έφτιαξαν μαζί με τα παιδιά τους όμορφες κατασκευές και δώρα!!!

Οι δράσεις των παιδικών βιβλιοθηκών για το 2014, μια χρονιά πολύ πολύ γεμάτη και δημιουργική, ολοκληρώνονται το Σαββατοκύριακο στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημ. Γιολδάση» (πρωην πλατεία «Λάππα»), με την προβολή της ταινίας «Jouloutarina» το Σάββατο στις 11 το πρωί, όπου μετά το τέλος της ταινίας θα μοιράσουμε γλυκίσματα και ζεστή σοκολάτα στα παιδιά, προσφορά των καφέ «Δύο κούπες», «Gallery» και «Momenti».

Την Κυριακή στις 11 το πρωί, ο Δήμαρχος Καρδίτσας Κύριος Φώτης Αλεξάκος, θα αφηγηθεί στα παιδιά το πολύ ωραίο παραμύθι της Birdie Black «Ένα δώρο για τον καθένα», με τη συνοδεία μουσικού συνόλου από το Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας του Δ.Ο.Π.Α.Κ.,  ενώ στη συνέχεια τα παιδιά θα κατασκευάσουν όμορφες Χριστουγεννιάτικες Δημιουργίες για να στολίσουν τα δωμάτιά τους και να θυμούνται τη δημιουργική χρονιά που πέρασαν στις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ.!!!

Προηγούμενο άρθρο Η ΟΝΝΕΔ προσέφερε σχολικό υλικό
Επόμενο άρθρο Το Επιμελητήριο Καρδίτσας στηρίζει τον Τεχνόδρομο Μουζακίου