Η κρίση δεν αποθάρρυνε τους εκδρομείς του Οκτώβρη


Ας είμαστε ειλικρινείς. Ποιο γραφείο δε θα θυμίζει… δεκαπενταύγουστο τη Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου, είτε λόγω αδειών είτε λόγω ξαφνικών «ασθενειών» που όπως και να το κάνουμε δικαιολογούνται και από την απότομη έναρξη του φθινοπώρου που, ως άτιμη εποχή που είναι, μπορεί να κάνει αισθητές τις… παρενέργειές της ακόμη και ένα μήνα μετά. Διότι, όσο ευσυνείδητος υπάλληλος και αν είσαι, δύσκολα αντιστέκεσαι στον πειρασμό της τελευταίας ευκαιρίας του χρόνου για αποδράσεις αστραπή λίγο πριν τη μαζική έξοδο των Χριστουγέννων.

Λίμνη Πλαστήρα

Τα τελευταία 10 χρόνια «ανακαλύφθηκαν» ελληνικοί προορισμοί που θεωρούνται πλέον ιδιαίτερα δημοφιλείς αφού συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο όγκο των εκδρομέων. Ένας από αυτούς τους προορισμούς είναι και η Λίμνη Πλαστήρα η οποία συγκαταλέγεται στη λίστα των 5 δημοφιλέστερων χειμερινών προορισμών και αυτό φαίνεται από τις κρατήσεις που έγιναν εδώ και καιρό για το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων της περιοχής της Λίμνης Πλαστήρα κ. Γιάννη Βασιλάκο, οι κρατήσεις έγιναν πριν πολύ καιρό και αγγίζουν το 100% σε όλη την περιοχή. Οι αφίξεις ξεκινούν σήμερα Σάββατο, με ελάχιστες εξαιρέσεις Παρασκευή και Κυριακή, ενώ οι αναχωρήσεις θα γίνουν όλες την Τρίτη ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου. Ο κ. Βασιλάκος χαρακτήρισε τον όγκο των κρατήσεων για τη συγκεκριμένη περίοδο ως «ζήτηση άλλων εποχών», ενώ ευχήθηκε να συνεχίσει έτσι για όλη τη χειμερινή περίοδο.

Απόδραση από την… κρίση

Παρά την οικονομική κρίση που επηρεάζει τα πορτοφόλια των Ελλήνων- όπως επισημαίνουν ταξιδιωτικοί πράκτορες- η κίνηση τον Οκτώβριο, κυρίως λόγω της αργίας της 28ης, φάνηκε ιδιαίτερα αυξημένη σε σχέση με άλλες χρονιές. Η εξήγηση είναι απλή, εφόσον για πολλούς αυτές οι αποδράσεις είναι οι μόνες διακοπές τους για ολόκληρη τη χρονιά. Επιπλέον, ένα ταξίδι ίδιας διάρκειας αυτή την εποχή κοστίζει φθηνότερα από όσο το καλοκαίρι, κατά την υψηλή τουριστική περίοδο.

Ο καιρός το τετραήμερο

Συννεφιασμένος και γκρίζος θα είναι το Σαββατοκύριακο ο ουρανός σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ δεν αποκλείεται να βρέξει τοπικά. Τη Δευτέρα ωστόσο ο ήλιος θα… ξανασκάσει χαμόγελα και ο υδράργυρος θα πάρει τα πάνω του αποζημιώνοντας όσους εκδρομείς της 28ης Οκτωβρίου καταφέρουν να πάρουν μία μέρα ρεπό για να απολαύσουν ένα φουλ τετραήμερο μακριά από το γραφείο! Μπορεί το Σαββατοκύριακο σε πολλές περιοχές της χώρας ο ουρανός να είναι συννεφιασμένος και να σκαρώνει βροχές, ωστόσο, όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής προγνωστικά, η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα γίνει με ήλιο και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Πιο αναλυτικά, το Σαββατοκύριακο θα επικρατήσουν νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με πιθανότητα λίγων πρόσκαιρων βροχών. Οι άνεμοι ενισχύονται και θα πνέουν στο Αιγαίο με ένταση 6-7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση 3-4 βαθμών Κελσίου, με αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές να μην ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου. Αντίθετα τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός βελτιώνεται και θα επικρατήσουν μόνο λίγες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο, φτάνοντας η μέγιστη τιμή της τους 24-25 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν στο Αιγαίο τα 4-5 μποφόρ.

Προηγούμενο άρθρο 261.000 ευρώ για τα Κλειστά Σοφάδων και Παλαμά
Επόμενο άρθρο Απάντηση Ζησοπούλου στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ.