Η κυβέρνηση εγκληματεί κατά της οικονομίας για να μειώσει τη διαφορά


 Η αποτυχία της κυβέρνησης Καραμανλή στην οικονομία είναι τραγική και πρωτοφανής. Ούτε ένας τομέας, ούτε μια κοινωνική ομάδα δεν υπάρχει, που σήμερα να είναι σε καλύτερη κατάσταση από το 2004. Εάν υπήρχε άλλωστε, θα το ακούγαμε πρωί, μεσημέρι, βράδυ στην, προπαγανδιστική πλέον, κρατική ραδιοτηλεόραση… Η απόλυτη αποτυχία τους στην οικονομική πολιτική οφείλεται κυρίως στην ανεπάρκεια αυτών που την υλοποίησαν, στη συγκεκριμένη συντηρητική κατεύθυνση την οποία επέλεξαν, στις ασύστολες φοροαπαλλαγές υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, στην απουσία αναπτυξιακού σχεδιασμού και στις πρωτοφανείς σπατάλες στο δημόσιο τομέα. Μεταχειρίστηκαν τη δημόσια περιουσία σαν να ήταν δική τους περιουσία.

Είναι προφανές ότι, αφού βούλιαξαν την εθνική οικονομία σε ομαλές περιόδους της παγκόσμιας οικονομίας, αδυνατούν απολύτως να διαχειριστούν στο ελάχιστο την κατάσταση σήμερα, όταν πλέον προστίθεται και η διεθνής οικονομική κρίση. Η κυβέρνηση αυτή δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Αυτό το έχει αντιληφθεί ο ελληνικός λαός, αλλά το ξέρουν και οι ίδιοι. Δεν πείθουν, δεν εμπνέουν, δεν τους πιστεύουν οι πολίτες, αδυνατούν να υλοποιήσουν οτιδήποτε, κινούνται χωρίς σχέδιο, παραπαίουν εν μέσω εσωκομματικών προβλημάτων, δεν έχουν σταθερή και μόνιμη δεδηλωμένη (κοινοβουλευτική πλειοψηφία) και έχουν χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων, σε σχέση με τις εκλογές, από το Γιώργο Παπανδρέου. Οδηγούνται έτσι, εκ των πραγμάτων, σε εκλογές για να λυτρωθούν οι ίδιοι και ο τόπος.

Στρώνουν το «χαλί των εκλογών» και θα επιλέξουν την ημερομηνία με βάση το κομματικό συμφέρον και όχι το συμφέρον του τόπου. Προσπαθούν να γλυτώσουν από μια εκλογική συντριβή. Το μόνο τους ενδιαφέρον πλέον είναι το να μειώσουν τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ. Για να το επιτύχουν αυτό εγκληματούν σε βάρος της εθνικής οικονομίας. Ήδη δανείστηκαν για το 2009, μέσα στους πρώτους εφτά μήνες, το 136% του ποσού που είχαν προγραμματίσει για όλο το χρόνο! Υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας με υπερβολικούς δανεισμούς για να σκορπίσουν χρήματα μέσω προεκλογικών παροχών. Παράλληλα υπόσχονται για μια ακόμη φορά τα πάντα στους πάντες, επιχειρώντας να εμπαίξουν ξανά τους Έλληνες πολίτες. Καταργούν κάθε έννοια σοβαρής και αντικειμενικής διαδικασίας στις προσλήψεις και στα προγράμματα απασχόλησης. Ειδικά στα τελευταία, τα οποία αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους, οι επιλογές γίνονται αποκλειστικά και μόνο με σημειώματα από τα υπουργικά γραφεία.

Η πλήρης απόδειξη του πολιτικού αμοραλισμού και της πολιτικής αναξιοπιστίας τους είναι η αύξηση των εγκρίσεων  προσλήψεων στο δημόσιο κατά 37,2% από το πρώτο εξάμηνο του 2008 στο πρώτο εξάμηνο του 2009. Δηλαδή σε εποχή οικονομικής κρίσης, όταν ο πρωθυπουργός υπόσχεται περιστολή δαπανών, την ίδια ώρα αυξάνουν τις προσλήψεις των «ημετέρων», βουλιάζοντας ακόμα περισσότερο την εθνική οικονομία, διότι προετοιμάζονται για εκλογές. Και βεβαίως οι υπέρογκες αμοιβές των διοικητών των ΔΕΚΟ παραμένουν άθικτες έξι μήνες μετά την πρωθυπουργική υπόσχεση ότι δήθεν θα μειωθούν. Και μιλάμε για αμοιβές που σε κάποιες περιπτώσεις υπερβαίνουν τις 500 χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Γνωρίζουν ότι θα χάσουν τις εκλογές, αντιλαμβάνονται ότι δε μπορούν να κυβερνήσουν, επιχειρούν στην ουσία να εξαγοράσουν συνειδήσεις και ψήφους με τα χρήματα του ελληνικού λαού.

Σε λίγο καιρό θα έχουμε αλλαγή κυβέρνησης. Δεν υποσχόμαστε θαύματα. Υποσχόμαστε κυβερνητική σοβαρότητα και ευαισθησία απέναντι στα προβλήματα του πολίτη. Σήμερα η χώρα πηγαίνει κάθε μέρα και χειρότερα. Αύριο, με την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί το σχέδιο ανάταξης της χώρας σε επίπεδο οικονομίας, αξιοπιστίας, θεσμών και ανάπτυξης, με οδηγό τις ανάγκες του μέσου πολίτη, αυτού τον οποίο εκμεταλλεύτηκε ως ψήφο και στη συνέχεια εγκατέλειψε η κυβέρνηση Καραμανλή.

Προηγούμενο άρθρο Ο.Ο.Σ.Α. και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Λαγοί Πολυτελείας;
Επόμενο άρθρο Αποχετεύσεις στα Τ.Δ. του Δήμου Μητρόπολης