Ειδήσεις

Η ΛΑΕ Καρδίτσας καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση


Η Λαϊκή Ενότητα Καρδίτσας, καλεί το λαό της περιοχής, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους άνεργους και τη νεολαία, να πάρουν μέρος μαζικά στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί για την Τετάρτη 11 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., έξω από το ξενοδοχείο Ιmperial  της Λάρισας, όπου πραγματοποιείται το συνέδριο-φιέστα για την δήθεν ανάπτυξη της Θεσσαλίας με τη συμμετοχή και ομιλία του πρωθυπουργού των «δανειστών», του  κ. Τσίπρα, του «καλύτερου εφαρμοστή των μνημονίων» όπως ο ίδιος υποστηρίζει, που υλοποιεί όλες τις απαιτήσεις τους, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, προχωρώντας σε νέες επώδυνες παραχωρήσεις.

Τα μνημόνια και οι μνημονιακές πολιτικές που υλοποιεί τώρα ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ, σε αγαστή συνεργασία με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα, έχουν διαλύσει την παραγωγική βάση της χώρας, η Θεσσαλία, η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός, χρειάζονται ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Η θέση μας, μας δίνει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης του αγροτικού τομέα. Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη όταν η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης, τα μνημόνια και η νέα ΚΑΠ, επιδιώκουν τη συγκέντρωση της παραγωγής σε λίγα χέρια και την καταστροφή των μικρομεσαίων αγροτών. Ούτε μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με αύξηση του κόστους παραγωγής.

Χρειαζόμαστε στη Θεσσαλία δημόσια, συλλογικά έργα υποδομής στον αγροτικό χώρο (φράγματα, λιμνοδεξαμενές, κ.λπ.) για να μπορούν οι αγρότες να αυξήσουν την παραγωγή, χρειαζόμαστε το νερό να είναι δημόσιο αγαθό, ενώ η κυβέρνηση, μέσω της εφαρμογής των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προωθεί την τιμολόγηση, δηλαδή την εμπορευματοποίηση του νερού αλλά και την ιδιωτικοποίησή του.

Επίσης, οι αγρότες χρειάζονται φθηνή ενέργεια από μία ενιαία, δημόσια ΔΕΗ.

Όλα τα παραπάνω απαιτούν έξοδο από την Ευρωζώνη, με εθνικό νόμισμα, διαγραφή τους χρέους, σεισάχθεια ιδιωτικών χρεών και σύγκρουση με τις αντιαγροτικές πολιτικές. Η απάντηση στη μνημονιακή λαίλαπα που ισοπεδώνει τη χώρα και το λαό είναι μια και μοναδική: Μέτωπο εδώ και τώρα όλων των αριστερών, ριζοσπαστικών και αντιμνημονιακών δυνάμεων για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση και τους ψευτομεταρρυθμιστές «ευρωπαϊστές», που μας έχουν καταντήσει αποικία χωρίς ημερομηνία λήξης.

Ας «υποδεχτούμε», λοιπόν, την Τετάρτη το απόγευμα στη Λάρισα τον εκπρόσωπο των «δανειστών» κ. Τσίπρα, διατρανώνοντας την απόφασή μας ότι τα σχέδια που εξυφαίνονται για μας χωρίς εμάς δεν θα περάσουν !!

ΟΧΙ στην περαιτέρω εξαθλίωση του λαού μας από τα μνημόνια.

ΟΧΙ στο ξεπούλημα των ενεργειακών υποδομών και των υδάτινων πόρων της χώρας (λίμνες, ποτάμια, φυσικά και τεχνικά  φράγματα).

ΟΧΙ στον αφανισμό κάθε έννοιας εργασιακού δικαίου.

ΟΧΙ στην περαιτέρω λεηλασία εισοδημάτων και συντάξιμων αποδοχών.

ΟΧΙ στο ξεπούλημα της λαϊκής  κατοικίας και των χωραφιών των μικρομεσαίων αγροτών  μέσω των  ηλεκτρονικών  πλειστηριασμών.

ΟΧΙ στην κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας.

ΟΧΙ νέο αίμα και νέες θυσίας στο βωμό του κέρδους και της ασυδοσίας.

Προηγούμενο άρθρο Στο επίκεντρο τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας
Επόμενο άρθρο Συμμετοχή της Περιφέρειας σε δράσεις για τα προϊόντα ΠΟΠ