Ειδήσεις

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Λίμνης Πλαστήρα για το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού


Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λίμνης Πλαστήρα αισθάνεται την τιμή και την υποχρέωση να ενημερώσει και δια του τύπου για τη μεγάλη νίκη των κατοίκων της Τ.Κ. Κρυονερίου αλλά και συνολικότερα του Δήμου για τη θετική εξέλιξη του ζητήματος της χωροθέτησης της δεξαμενής λυμάτων του περιβόητου βιολογικού καθαρισμού της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από αγώνα επτά και πλέον ετών, από όταν πρωτοήρθε το θέμα στο Δ.Σ. του Δήμου οι δημότες της Τ.Κ. Κρυονερίου βρίσκονται σε μια σειρά κινητοποιήσεων και διαδικασιών για την αποτροπή χωροθέτησης της δεξαμενής συλλογής και επεξεργασίας λυμάτων στην περιοχή «Ράχες» της Τ.Κ. τους. Η Λαϊκή Συσπείρωση από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό του αγώνα των κατοίκων στηρίζοντας το δίκαιο αίτημά τους για επανεξέταση της δυνατότητας χωροθέτησης της εν λόγω εγκατάστασης σε άλλη περιοχή. Ενδεικτικό της πρόθεσής της αυτής  άλλωστε αποτελεί και το γεγονός πως  με πρωτοβουλία της  Λαϊκής Συσπείρωσης είχε κατατεθεί  κατά το παρελθόν, επερώτηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κ.Κ.Ε. για το συγκεκριμένο έργο και τη χωροθέτηση της δεξαμενής εντός της λεκάνης απορροής της Λίμνης Πλαστήρα.

Για τη στήριξη αυτή  έβρισκε μπροστά της, σύσσωμες πλειοψηφίες του Δημοτικού Συμβουλίου οι οποίες επικαλούνταν την αδυναμία αλλαγής της χωροθέτησης λόγω του «ενιαίου της μελέτης του βιολογικού»  και κατηγορούσαν τη στάση αυτή της Λαϊκής Συσπείρωσης. Σήμερα, επτά χρόνια από την αρχή διαδικασιών για τη δημιουργία του βιολογικού και δύο περίπου χρόνια μετά την απένταξη του έργου αυτού από την χρηματοδότησή του μέσω Ε.Σ.Π.Α., διάστημα κατά το οποίο δεν έγινε από την πλευρά του Δήμου απολύτως καμία κίνηση για την επανεξέταση της χωροθέτησης της εν λόγω εγκατάστασης σε άλλη θέση, και μετά την εξασφάλιση εκ νέου χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος Ι» το Δ.Σ. μετά και από αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης, κατά πλειοψηφία, (μειοψήφησε η ομάδα της συμπολίτευσης), αποφάσισε τη χρηματοδότηση μελέτης στην κατεύθυνση αλλαγής χωροθέτησης. Σε αντίθετη περίπτωση, όπου κάτι τέτοιο, βάσει και των αποτελεσμάτων της εν λόγω μελέτης,  δεν καταστεί εφικτό, τότε το Δ.Σ., επίσης κατά πλειοψηφία, αποφάσισε τη μη συνέχιση κατασκευής του έργου υπό τους όρους αυτούς.

Το γεγονός ότι ήρθε ως θέμα από την μεριά της συμπολίτευσης καταδεικνύει ,εκτός των άλλων την πίεση την οποία όλο αυτό το διάστημα έχει αυτή υποστεί σε μια περίοδο μάλιστα που οι συσχετισμοί έχουν διαφοροποιηθεί. Ακόμη και σε αυτή τη χρονική συγκυρία η Διοίκηση του Δήμου επιχείρησε να κάμψει τις όποιες αντιδράσεις και ενστάσεις Δημοτικών Συμβούλων και κατοίκων φέρνοντας ως θέμα προς συζήτηση πριν από αυτό την αποδοχή της χρηματοδότησης της συνέχισης του έργου υπό τους σημερινούς όρους και κατόπιν τη συζήτηση χρηματοδότησης της προαναφερθείσας μελέτης, ζητώντας  επί της ουσίας να αυτοαναιρεθεί το Δ.Σ., αφενός, αφετέρου, σε περίπτωση που για τον οποιοδήποτε λόγο η χρηματοδότηση της μελέτης δεν καθίστατο εφικτή, με τη γνωστή μοιρολατρική στάση, το έργο να προχωρούσε απρόσκοπτα. Η τακτική αυτή όμως  έγινε εύκολα αντιληπτή γι’ αυτό και η αποδοχή χρηματοδότησης της συνέχισης του έργου, προς το παρόν, καταψηφίστηκε.

Πρόκειται για δικαίωση των κατοίκων της Τ.Κ. Κρυονερίου, οι οποίοι εκτός του ότι θα έβλεπαν μία από τις ωραιότερες περιοχές της Κοινότητάς τους να καταστρέφεται, στοιχείο το οποίο θα υποβάθμιζε συνολικότερα την περιοχή, εγκαλέστηκαν και κατηγορήθηκαν πάμπολες φορές για το δίκαιο αυτό αγώνα τους. Η Λαϊκή Συσπείρωση  ενημερώνει και χαιρετίζει για  την εξέλιξη αυτή και καλεί τους κατοίκους να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση για τις όποιες εξελίξεις δρομολογηθούν στο μέλλον και τους καλεί να είναι παρόντες και σε όλους τους αγώνες και τις μάχες της επόμενης περιόδου.

Προηγούμενο άρθρο Δράσεις του Ά Βρεφικού Σταθμού (Καμινάδων)
Επόμενο άρθρο Απολογισμός Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δ. Καρδίτσας