Ειδήσεις

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Λ. Πλαστήρα για τη βεβήλωση του μνημείου Εθνικής Αντίστασης


Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, καταγγέλλει την εδώ και μήνες αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, παρά τις συνεχείς επισημάνσεις, σε σχέση με τη βεβήλωση και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται εδώ και καιρό το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην περιοχή.

Το μνημείο το οποίο εδώ και χρόνια αποτελούσε σημείο αναφοράς για την περιοχή και βρίσκεται στο σημείο στο οποίο βρισκόταν το αντάρτικο αεροδρόμιο της Νεβρόπολης, το οποίο δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν, ούτε οι Ναζί κατακτητές, έχει εδώ και καιρό βεβηλωθεί από ομάδα φασιστοειδών. Αυτό ήταν μάλιστα το αεροδρόμιο στο οποίο προσγειώθηκε το καλοκαίρι του 1944 η σοβιετική στρατιωτική αποστολή, με επικεφαλής τον Ποπόφ, και ήρθε σε επαφή με το Γενικό Στρατηγείο του ΕΛΑΣ.

Το μνημείο ανεγέρθηκε στις 8 Μάη του 1985, για την επέτειο συμπλήρωσης 40 χρόνων από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Για αυτό εξάλλου το έβαλαν στο μάτι οι πολιτικοί απόγονοι του Χίτλερ και των ηττημένων του πολέμου, που τους τσάκισε ο Κόκκινος Στρατός και τα αντιστασιακά κινήματα σε κάθε κατεχόμενη χώρα. Έβγαλαν το μίσος τους γράφοντας συνθήματα ενάντια στο ΚΚΕ και υπέρ του “έθνους”, γελιούνται όμως αν πιστεύουν πως βεβηλώνοντας τα μνημεία, θα μπορέσουν να σβήσουν την ιστορική μνήμη.

Μεγάλες είναι οι ευθύνες του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, τόσο της συμπολίτευσης για τη συνειδητή αδιαφορία της όσο  και τμήματος της αντιπολίτευσης και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, για τη συμπόρευση με τέτοιες αντιλήψεις, ο οποίος  έχει εγκαταλείψει το μνημείο στην τύχη του και δεν παίρνει την παραμικρή μέριμνα για τη συντήρησή του, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται από ξερόκλαδα, την υγρασία και ακαθαρσίες ζώων, επαναλαμβάνεται παρά τις συνεχείς οχλήσεις και υποδείξεις με τελευταία αυτή στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/08. Ήρθαν όμως και τα δίποδα φασιστοειδή, να συμπληρώσουν το έργο του με τις δικές τους ακαθαρσίες.

Τα ανταρτοχώρια της περιοχής όμως, η τοπική κοινωνία και ο εργαζόμενος λαός δεν ξεχνάνε ποιος τσάκισε τους ναζί. Κι αν οι φασίστες έχουν αμνησία, θα αναλάβει δράση το λαϊκό κίνημα για να τονώσει τη μνήμη τους. Όσα συνθήματα κι αν γράψουν, όσες άνανδρες πράξεις κι αν κάνουν, και όσο κι αν οι διοικήσεις του Δήμου, συνειδητά αδιαφορούν, δεν πρόκειται να καταφέρουν να θάψουν την ιστορία του λαϊκού κινήματος, να διαστρεβλώσουν την ιστορική αλήθεια. Και σήμερα άλλωστε, μία από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις που έχει τις ρίζες της στην ιστορική αλήθεια και τις κατακτήσεις του λαού, είναι να αποκαλείς τους «φασίστες» με το όνομά τους κι εκείνοι μετά βδελυγμίας να το αρνούνται. Δε σημαίνει όμως πως θα μείνουμε εκεί. Η Λίμνη Πλαστήρα είναι τόπος αγωνιστικών παραδόσεων και η ιστορία του είναι δεμένη με το αίμα των ανθρώπων του  που αγωνίστηκαν για υψηλά ιδανικά και την πρόοδο της κοινωνίας

Ο αγώνας του λαού για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία, αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή. Όποια πέτρα κι αν σηκώσει κανείς έχει πτυχή της ιστορίας του λαϊκού κινήματος και οφείλει να αναδειχτεί και όχι να θαφτεί και να εγκαταλειφθεί στην ιστορία του χρόνου. Καλά θα κάνουν λοιπόν, σημερινοί και επίδοξοι «άρχοντες» του τόπου, εκτός από βαρύγδουπες ανακοινώσεις οι οποίες το μόνο που καλύπτουν είναι προσωπικές φιλοδοξίες, να ασχοληθούν και με τα προβλήματα και τις παθογένειες τις οποίες αντιμετωπίζει ο τόπος και δεν είναι άλλα από τα προβλήματα τα οποία δημιουργούνται συνολικά από την πολιτική των κυβερνήσεων και της άρχουσας τάξης στην Τοπική Διοίκηση.

 

Προηγούμενο άρθρο Εργασίες καθαρισμού του οδικού δικτύου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για την 18η Οικολογική Γιορτή