Ειδήσεις

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά μέτρα για την υγεία και προσλήψεις


Η Λαϊκή Συσπείρωση, καταγγέλλει την Νεοδημοκρατική περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, η οποία αντι να αξιώσει από την κυβέρνηση την παροχή όλων των αναγκαίων υλικών και μέσων, αλλά και των αναγκαίων προσλήψεων μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία και τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας στη Θεσσαλία, αναζητά δωρεές για να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις σε αναλώσιμα και εξοπλισμό, μπροστά στην αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοιού!
Επίσης συγκαλύπτει, δια της αφωνίας της, το νέο μπαράζ αντεργατικών μέτρων, που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και εργοδοσία, με πρόσχημα την επιδημία του κορωνοιού, την ίδια ώρα που σε πολλούς χώρους δουλειάς είναι παντελής η έλλειψη μέτρων προφύλαξης εν μέσω πανδημίας και γενικότερα.
Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, την καλεί να απαιτήσει από την κυβέρνηση:
– Την άμεση μαζική πρόσληψη γιατρών όλων των ειδικοτήτων και νοσηλευτικού προσωπικού με μόνιμη και πλήρη απασχόληση, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες στα δημόσια νοσοκομεία και τις δομές της πρωτοβάθμιας υγείας στη Θεσσαλία.
– Να επιτάξει άμεσα τα χειρουργεία, τις κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς, που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες.
– Να επιτάξει τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος Υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικών.
– Να επιτάξει ξενοδοχεία όπου χρειάζεται για την διαμονή των υγειονομικών των δημόσιων νοσοκομείων.
– Να στελεχώσει επαρκώς την υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι», τις Κοινωνικές & Υγειονομικές υπηρεσίες των Δήμων.
– Μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς, που δουλεύουν σε πολλές επιχειρήσεις χωρίς στοιχειώδη μέτρα προστασίας και κατά μεγάλες ομάδες. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικοί έλεγχοι από την επιθεώρηση εργασίας. Πρόσθετες Άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες & στις εγκυμονούσες.
Επίσης να αξιώσει:
– Την κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη 2020 και οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις.
– Την κατάργηση όλων των απαράδεκτων απαγορεύσεων στην συνδικαλιστική δράση, όπως το άρθρο 12 της ΠΝΠ, που ανοίγει ξανά το δρόμο για επιτάξεις απεργών και κήρυξη πολιτικής επιστράτευσης σε κλάδους που διεκδικούν.
– Να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του, το Δώρο Πάσχα, σε όλους τους εργαζόμενους.
– Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.
– Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων.

Προηγούμενο άρθρο Μέτρα προστασίας ζητούν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Παν/μιο Θεσσαλίας: Προγραμματισμός για κορίτσια μέσω Erasmus+