Ειδήσεις

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας για την κατάσταση στην Παλαιστίνη


Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, που στηρίζεται από το ΚΚΕ, καταγγέλει την αντιδημοκρατική στάση των παρατάξεων της πλειοψηφίας (Ν.Δ) και της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ), οι οποίες αρνήθηκαν να μπει σε συζήτηση και ψηφοφορία, ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση, για την καταδίκη της απόφασης της κυβέρνησης των ΗΠΑ, να αναγνωρίσει ως πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ, που αποτελεί μέρος της γενικότερης μακροχρόνιας ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Παλαιστίνη, που έχει προκαλέσει χιλιάδες θύματα, φυλακισμένους και κατοχή εδαφών της από την αστική τάξη του Ισραήλ.

Τα φτηνιάρικα επιχειρήματα τύπου, ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο, δεν ασχολείται με θέματα εξωτερικής πολιτικής, αφενός δεν πείθουν κανέναν καλοπροαίρετο άνθρωπο, αφετέρου αποτελούν πρόκληση προς τον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης που μετρά χιλιάδες νεκρούς και υποφέρει επι δεκαετίες τώρα, από την παράνομη κατοχή του Ισραήλ με την στήριξη ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε και των αστικών κυβερνήσεων της χώρας μας. Το περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας, ως πολιτικό όργανο, μπορεί και πρέπει να συζητά και να παίρνει θέση για όλα τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα.

Η ουσία είναι μια. Ότι μ’ αυτόν τον αντιδημοκρατικό τρόπο, οι παρατάξεις Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, θέλησαν να κρύψουν την στήριξη τους σ’ αυτές τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, Ισραήλ και των αστικών κυβερνήσεων της χώρας μας διαχρονικά. Γι’ αυτό δεν δέχτηκαν να μπει για συζήτηση και ψηφοφορία για να μην αποκαλυφθούν μπροστά στο λαό.

Πέρα όμως απ’ αυτό, με την στάση της πλειοψηφίας (Ν.Δ και την στήριξη του ΠΑΣΟΚ), αναδεικνύεται και ένα ακόμα σοβαρό ζήτημα, που αφορά τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αυτό της άρνησης από την πλειοψηφία να μπει από την μειοψηφία για συζήτηση και ψηφοφορία ένα θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που δεν αρέσει στην πλειοψηφία.

Ποιος κανονισμός και ποια στοιχειώδης αρχή δημοκρατικής λειτουργίας προβλέπει ότι στη συζήτηση και ψηφοφορία του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα μπαίνουν μόνο θέματα που θέλει η όποια πλειοψηφία;  Στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβούλιου, που αποτελεί πολιτικό όργανο, πρέπει να μπαίνουν για συζήτηση όλες οι προτάσεις, σχέδια ψηφισμάτων και να καταλήγει με ψηφοφορία υπέρ ή κατά μιας απόφασης και όχι με την λογική εγώ έχω πλειοψηφία, ότι θέλω θα συζητιέται.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, καλεί τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες και επαγγελματίες, τους συνδικαλιστικούς και μαζικούς φορείς τους, να καταδικάσουν με ψηφίσματα και αγωνιστικά την απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να ανακηρύξουν ως πρωτεύουσα του Ισραήλ την ανατολική Ιερουσαλήμ, την συνεχιζόμενη στρατιωτική κατοχή παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ, με την στήριξη ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, τις δολοφονίες και φυλακίσεις Παλαιστινίων.

Να απαιτήσουν:

  • Την απελευθέρωση του Παλαιστινιακού λαού από την βαρβαρότητα των κατοχικών δυνάμεων του στρατού του Ισραήλ.
  • Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη του 1967.
  • Την ύπαρξη Ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Το γκρέμισμα του τείχους διαχωρισμού και της άρσης κάθε μορφής αποκλεισμού των Παλαιστινίων, στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.
  • Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα απο τα  σύνορα του 1967.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και των πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις φυλακές του Ισραήλ.
  • Την εξασφάλιση της επιστροφή όλων των Παλαιστινίων προσφύγων με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

 

Προηγούμενο άρθρο Εγκαινιάστηκε η επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Νέα Μεσημβρία
Επόμενο άρθρο Ιερά Αγρυπνία για τις Βασιλικές Ώρες των Θεοφανείων