Ειδήσεις

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λίμνης Πλαστήρα για τα αιολικά


Η Λαϊκή Συσπείρωση Λίμνης Πλαστήρα καταγγέλλει για πολλοστή φορά την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή εγκατάστασης των μονάδων Αιολικής Ενέργειας για τρίτη εβδομάδα παράλληλα με την  έναρξη των εργασιών από την πλευρά του «επενδυτή». Δείχνει για μια ακόμη φορά ποιοι είναι τα πραγματικά αφεντικά της και ποιών τα συμφέροντα υπερασπίζονται, την ίδια στιγμή που για δεύτερη συνεχή εβδομάδα ήταν έντονη η παρουσία κατοίκων της περιοχής της Λίμνης Πλαστήρα και όχι μόνο, μεταξύ των οποίων και οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην θέση εγκατάστασης. Παρά τη διακριτική αυτή τη φορά στάση τους, μετά τις επανειλημμένες καταγγελίες της προηγούμενης εβδομάδας για το γεγονός του αποκλεισμού δρόμων και την προκλητική τους στάση και παρουσία (έφτασαν ακόμη και σε σημείο να απαγορεύσουν τόσο σε εκλεγμένους της Λαϊκής Συσπείρωσης όσο και σε άλλους οι οποίοι το ζητούσαν, να επισκεφθούν την εγκατάσταση οικογένειας κτηνοτρόφων στην περιοχή οι οποίοι δίνουν τη δική τους μάχη επιβίωσης), η παρουσία τους στην περιοχή συνεχίστηκε με καταγραφή πινακίδων των αυτοκινήτων των διαδηλωτών που έφτασαν στην περιοχή, βιντεοσκόπηση αλλά και επιπλέον αποκλεισμούς δρόμων.

Την ίδια ώρα ο εργολάβος- κολοσσός, παίρνοντας αέρα από την επικείμενη υπερψήφιση του λεγόμενου «Αναπτυξιακού» Πολυνομοσχεδίου αλλά και από τις φωτογραφικές δηλώσεις Γεωργιάδη, σε μια επίδειξη δύναμης έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες , με σαφή τη διάβρωση του τοπίου της περιοχής. Παρά το γεγονός της δημοσίευσης βαρύγδουπων ανακοινώσεων, οι οποίες βρίθουν ανακριβειών και ψευδών στοιχείων, με τη γνωστή τακτική «καθρεφτάκια στους ιθαγενείς» τάζει ποσά εκατέρωθεν, τα οποία εκτός του γεγονότος ότι ποτέ δεν θα διαθέσει, δείχνει την αντίληψη για αντίστοιχες υποβαθμίσεις, σαν να μετρούνται όλα με χρηματικά κόστη και ανταλλάγματα.

Φαίνεται όμως για ακόμη μια φορά η ευθύνη σύσσωμης της αυτοδιοικητικής ηγεσίας της ευρύτερης περιοχής, αφενός για το γεγονός της αποδοχής μικροποσών από την πλευρά του Δήμου  Καρδίτσας πού κατά το παρελθόν απέδωσε και τώρα τα αξιοποιεί ως επιχείρημα, την ίδια στιγμή που η σημερινή Δημοτική Αρχή αρνείται να εκδώσει ψήφισμα καταδίκης τόσο της παρουσίας και δράσης των αστυνομικών δυνάμεων όσο και της έναρξης των εργασιών, αφετέρου και από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα η  οποία όλο το τελευταίο διάστημα επιδίδεται σε ακίνδυνες δηλώσεις και καθυστερεί και κωλυσιεργεί τη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε ανοιχτή συνεδρίαση με μοναδικό θέμα τη θέση του απέναντι στη συγκεκριμένη εγκατάσταση και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, παρά το γεγονός αντίστοιχης δέσμευσης στο αίτημα του Δημοτικού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης  Β. Ελευθερίου για άμεση συνεδρίαση. Δείχνει με τον τρόπο αυτό το βαθμό στον οποίο ιεραρχεί τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, παρά το γεγονός ότι όφειλε να αποτελεί το κύριο ζήτημα στην ημερήσια διάταξη όλων.

  • Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς να πάρουν θέση απέναντι στο έγκλημα το οποίο διατελείται στην περιοχή, στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και να προχωρήσουν στην έκδοση αντίστοιχων ψηφισμάτων διαμαρτυρίας.
  • Καλούμε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα να προχωρήσει άμεσα στη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε ανοιχτή συνεδρίαση με την παρουσία φορέων και πολιτών και να τοποθετηθεί όλο το σώμα επί του θέματος και να ληφθούν αποφάσεις για συγκεκριμένες αντιδράσεις και να μην αδιαφορεί. Είναι η ώρα να πάρουμε όλοι ξεκάθαρη θέση με το συμφέρον ποιάς πλευράς τασσόμαστε, ή με αυτό του εργαζόμενου λαού στον οποίο ανήκει και η ενέργεια και οι βουνοκορφές ή με το μεγάλο κεφάλαιο.
Προηγούμενο άρθρο Οι θέσεις της Ανεξάρτητης Προοδευτικής Συμμαχίας Πολιτών Καρδίτσας στο Δ.Σ.
Επόμενο άρθρο Βιώσιμο και σοβαρό σχέδιο για το προσφυγικό ζητούν οι περιφερειάρχες