Ειδήσεις

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λ. Πλαστήρα για τα αιολικά στα Άγραφα


Ως Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, δυνάμεων ΜΑΤ από την περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα και Καρδίτσας στην περιοχή του Δήμου. Καταδικάζουμε επίσης και τη στάση τους, με την οποία αρνήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις σε κατοίκους και αιρετούς της περιοχής σε σχέση με την παρουσία τους εκεί, δηλώνοντας τους πως μπορούνε να συνεχίσουν την πορεία τους ανεμπόδιστοι, ως άλλοι θεματοφύλακες της περιοχής.

Για άλλη μια φορά δείχνουν τον πραγματικό τους ρόλο, όπως στο πρόσφατο παρελθόν με την παρουσία  και επέμβασή τους στο Δημαρχείο της Καρδίτσας, ο οποίος δεν είναι άλλος από το να φυλάνε τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, των αφεντικών τους απέναντι σε όποιον αντιστέκεται και ορθώνει ανάστημα.

Η αστυνομοκρατία της κυβέρνησης της Ν.Δ., η οποία βρήκε έτοιμο στρωμένο το έδαφος από τους προκατόχους του, του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την κυβέρνηση του οποίου προχώρησε οι όποιες διαδικασίες και εγκρίσεις της συγκεκριμένης εγκατάστασης, πρέπει να πάρει και στη Λίμνη Πλαστήρα και παντού, την απάντηση που της αρμόζει, ενώ οι μνήμες από τα «καμώματα» του εκλεκτού του στο Δήμο Καρδίτσας είναι ακόμη νωπές.

Για μία ακόμη φορά, καταδικάζουμε και εκφράζουμε την απερίφραστη αντίθεση και εναντίωσή μας απέναντι στη συγκεκριμένη εγκατάσταση και αυτό διότι με τρόπο παράνομο και ανήθικο παραδίδει δημόσια γη και την ενέργεια στο μεγάλο κεφάλαιο την ίδια ώρα που η Δ.Ε.Η. προχωρά σε διακοπές ρεύματος σε σπίτια λαϊκών οικογενειών τα οποία αδυνατούν να πληρώσουν.

Καταδικάζουμε την  αποχώρηση σύσσωμης της δημοτικής παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, η οποία επικαλέστηκε «διαδικαστικά ζητήματα» αποφεύγοντας να αναλάβει τις ευθύνες της, αλλά και την διαφοροποίηση τμήματος της συμπολίτευσης η οποία επικαλέστηκε συμφωνία με την εγκατάσταση, στο κάλεσμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για έκδοση κοινού ψηφίσματος καταγγελίας από την πλευρά του Δήμου, για την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή. Επισημαίνεται πως ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης με προ ημερησίας διάταξης τοποθέτησή του έθεσε την πολύ σοβαρή αυτή εξέλιξη στην περιοχή και ζήτησε, τουλάχιστον από τους επικεφαλείς, να τοποθετηθούν επί του θέματος και να υπάρξει κοινό ψήφισμα. Αντί αυτού, αυτό έγινε στο τέλος της διαδικασίας και με εκτός των πρακτικών συζήτηση.

Καλούμε τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής σε παράσταση διαμαρτυρίας, αύριο Σάββατο στην περιοχή εγκατάστασης.

Δίνουμε ηχηρή απάντηση με τη  μαζική συμμετοχή μας στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. τη Τρίτη 24/09 στις 10:30 στην Κεντρική πλατεία.

  • Όχι στο ξεπούλημα Δημόσιας έκτασης
  • Όχι στην παραχώρηση Δημόσιας γης και της Ενέργειας στο μεγάλο κεφάλαιο
  • Καμία ανεμογεννήτρια – έκτρωμα στην περιοχή
  • Φτηνό ρεύμα για το λαό, κατάργηση των «πράσινων» τελών Α.Π.Ε.
  • Όχι στην πολιτική ιδιωτικοποίησης της ενέργειας – Ενιαίος κρατικός φορέας ενέργειας με κεντρικό ενεργειακό σχεδιασμό

 

Προηγούμενο άρθρο Εργαστήριο επαναχρησιμοποίησης υλικών από το ΚΠΕ Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Πρωτοβουλίες Αγοραστού για το πρόβλημα με τους τευτλοπαραγωγούς