Ειδήσεις

Η Λαϊκή Συσπείρωση Παλαμά για την πανδημία του κορωνοϊού


Η πανδημία του κορωνοϊού απαιτεί πλέον τη λήψη άμεσων και δραστικών μέτρων από την μεριά τις πολιτείας έτσι λοιπόν και εδώ στην περιοχή μας έχουμε ένα κέντρο υγείας στην πόλη του Παλαμά το οποίο δυστυχώς όλα τα προηγούμενα χρόνια το άφησαν στην μοίρα του χωρίς βασικές ειδικότητες γιατρών μικροβιολογικό εργαστήριο κλπ και στην πραγματικά δύσκολη και επικίνδυνη κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού οφείλει η πολιτεία να χορηγήσει τα απαραίτητα υλικά προστασίας για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό και επιπλέον να ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό δηλαδή να κάνουν τις απαραίτητες προσλήψεις και να μην επιχειρήσουν να μετακινήσουν γιατρούς ή άλλο προσωπικό από το κέντρο υγείας Παλαμά προς το νοσοκομείο της Καρδίτσας γιατί θα αφήσουν τούς ανθρώπους τις υπαίθρου στην τύχη τους και χωρίς την δυνατότητα πρόσβασης στην δημόσια υγεία.

Και επιπλέον το πιο επικίνδυνο αυτής τις εξέλιξης θα δημιουργηθεί μεγαλύτερο και σοβαρότερο πρόβλημα όταν όλος ο νομός μας θα αναγκαστεί να μεταβεί στο νοσοκομείο της Καρδίτσας θα υπάρξει συνωστισμός τον ασθενών άρα και μεγαλύτερος κίνδυνος εξαπλώσεως  της πανδημίας

Γι’ αυτό διεκδικούμε μια σειρά μέτρων όπως:

  1. Άμεσα να καλυφθούν οι σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Καρδίτσας και στα Κέντρα Υγείας του νομού με μαζικές προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού, ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού. Άμεση λειτουργία των κλινών ΜΕΘ.
  2. Ενίσχυση με επί πλέον προσωπικό και εξοπλισμό για να γίνει 24ωρη η λειτουργία των Κέντρων Υγείας και να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο. Άμεση επίταξη των ιδιωτικών υποδομών υγείας, υλικών και εξοπλισμού που είναι απαραίτητα για την κάλυψη αναγκών του δημόσιου συστήματος υγείας. Ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό των ιδιωτών γιατρών.
  3. Να εξασφαλιστεί η προμήθεια όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό, είδη υγιεινής και τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης (μάσκες, σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κ.λπ.), για την προστασία των ασθενών και των εργαζομένων. Τα απαιτούμενα υλικά προφύλαξης να διατεθούν από το κράτος δωρεάν στον πληθυσμό. Να παταχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.
  4. Να αντιμετωπίζονται όλα τα προβλήματα υγείας δωρεάν, είτε αφορούν την επιδημία είτε άλλες νόσους, είτε χρειάζονται νοσηλεία στις μονάδες Υγείας είτε στο σπίτι.
  5. Με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους, να εξασφαλίζεται ‘’κατ’ οίκον’’ επίσκεψη των γιατρών στις περιπτώσεις εμφάνισης ύποπτων συμπτωμάτων, καθώς και πρόσθετες άδειες για όλους τους εργαζόμενους που θα νοσήσουν ή θα μπουν σε ‘’καραντίνα’’ στο σπίτι τους.
  6. Να παρθούν όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους χώρους εργασίας και μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους εργαζόμενους. Πρόσθετες άδειες για τους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα.
  7. Άμεσες προσλήψεις για την πλήρη λειτουργία όλων των υπηρεσιών του δήμου με μόνιμο προσωπικό.
  8. Απολυμάνσεις σε όλα τα δημόσια – δημοτικά και σχολικά κτίρια και εξοπλισμό τους με όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής υγιεινής και πρόληψης.
  9. Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.
  10. Πλήρη αποζημίωση των εργαζομένων για όσο διάστημα απουσιάσουν από τη δουλειά τους, καθώς και των ζημιών που θα υποστούν αυτοαπασχολούμενοι και αγροτοκτηνοτρόφοι.

 

Παλαμάς 22/3/2020

Άρης Πολυγένης, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης

Βασίλης Μητράκος, δημοτικός σύμβουλος

Προηγούμενο άρθρο Λία Ρογγανάκη: Αρχή πάντων ύδωρ – Παγκόσμια Ημέρα Νερού
Επόμενο άρθρο Μήνυμα δημάρχου Σοφάδων Θάνου Σκάρλου για τον κορονοϊό