Η Νάπολη στην Καρδίτσα


Μία σπάνια ναπολιτάνικη βραδιά, με καντσονέτες και αξέχαστα τραγούδια της Νάπολης, καθώς και γνωστές άριες από όπερες επιφυλάσσει το Ωδείο Καρδίτσας «Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης», την Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014 στις 9:00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων «Λόγου και Τέχνης» του Ωδείου. Η συναυλία πραγματοποιείται  με το κλείσιμο του MasterClass τραγουδιού, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην πόλης μας από τον Ιταλό καθηγητή του Κρατικού Ωδείου  του Salerno(Ιταλίας) Μαέστρο, κ. RAFFAELLE DESIDERIO.

Οι εκλεκτές Ιταλίδες  Σοπράνο, MARIAROSARIAPALLADINO, MARIABALDIκαι CANDIDACALABRESEθα ερμηνεύσουν γνωστές άριες και ντουέτα τωνVerdi, Puccini, Rossini, Boito, Mascagni, Donizettiκαι Bellini.

Το πρόγραμμα θα κλείσει με τα γνωστά ναπολιτάνικα τραγούδια και καντσονέτες:

 Dicitencello vuje,  Reginella, Malafemmena,  I te vurria vasà,  Tu ca nun chiagne, Torna a Surriento,  O sole mio,  Caruso κ.α.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διδάχθηκε ερμηνεία, ύφος και τεχνική της ναπολιτάνικης καντσονέτας από ένα μεγάλο δάσκαλο, όπως είναι ο RAFFAELLE DESIDERIO και το πρόγραμμα αυτό θα παρουσιαστεί αυθεντικά και μοναδικά από τις τρεις Ιταλίδες Σοπράνο.

Έτσι, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη χαρά να απολαύσουν στο Ωδείο Καρδίτσας «Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης» και στην αίθουσα εκδηλώσεων «Λόγου και Τέχνης» του Ωδείου, μια μοναδική και ανεπανάληπτη συναυλία, μια ονειρική πανδαισία ήχων και μουσικής σε ένα κλιματιζόμενο χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο.

Η παρουσία των συμπολιτών μας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.

Προηγούμενο άρθρο Ορκίζεται η νέα δημοτική αρχή Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή Σοφάδων