«Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να κερδίσει τις εκλογές» – Η κεντρική ομιλία της Ασημίνας Σκόνδρα


Οι πολίτες, που με την παρουσία τους ήθελαν να σηματοδοτήσουν την εκ νέου στήριξή τους στο πρόσωπο της κ. Σκόνδρα, βρέθηκαν από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης στην αίθουσα εκδηλώσεων του “Κιέριον”, για να κόψουν με την υποψήφια Βουλευτή την παραδοσιακή πρωτοχρονιάτικη πίτα και να ακούσουν την κεντρική προεκλογική της ομιλία.

Η κ. Σκόνδρα, απευθυνόμενη στις Καρδιτσιώτισσες και τους Καρδιτσιώτες, αναφέρθηκε στην πολιτική παρουσία της τα περασμένα 2 ½ χρόνια, ως πρώτη εκλεγμένη γυναίκα Βουλευτή της ΝΔ του Νομού μας, στη Βουλή των Ελλήνων. Παρουσίασε αναλυτικά το πλούσιο κοινοβουλευτικό της έργο, το οποίο περιλαμβάνει εκατοντάδες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, ερωτήσεις αναφορές και ομιλίες, οι οποίες είχε ως στόχο, να αντιμετωπιστούν καίρια ζητήματα, που απασχολούσαν διάφορους τομείς στο Νομό μας. Ειδικότερα, η κ. Σκόνδρα προχώρησε σε περισσότερες από 254 κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και παρεμβάσεις προς Υπουργούς όλων των Υπουργείων, ώστε να δρομολογηθούν λύσεις ουσίας, για θέματα που αφορούν τον αγροτοκτηνοτροφικό κλάδο, την υγεία, την παιδεία, τα θέματα ασφάλειας των πολιτών και τα οικονομικά ζητήματα όλων των συμπολιτών μας. Επίσης υπήρξε εισηγήτρια σημαντικών νομοσχεδίων, μεταξύ των οποίων, το σημαντικό για την εθνική μας οικονομία, νομοσχέδιο για το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, που θα φέρει στη πατρίδα μας περισσότερα από 26 δισ. Ευρώ και ένα μεγάλο κομμάτι θα διατεθεί στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σημαντικότατη υπήρξε επίσης, η προσωπική παρέμβαση της Βουλευτή στον τότε Υπουργό Οικονομικών, για το ζήτημα της φορολόγησης των αγροτεμαχίων. Με τεράστια ατομική της προσπάθεια, κατάφερε να πείσει με τις θέσεις της και να αποτρέψει την υπερβολική επιβάρυνση των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας και να υιοθετηθούν οι προτάσεις της από τον Πρωθυπουργό. Η κ. Ασημίνα Σκόνδρα, στη συνέχεια της προεκλογικής της ομιλίας, ανέλυσε στους πολίτες την κρισιμότητα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης. Χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι:

«Την ερχόμενη Κυριακή είναι η μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας. Έφτασε η κρίσιμη ώρα. Από εδώ και πέρα, μιλούν οι πολίτες.

Φτάσαμε ως εδώ, διότι αγνοήθηκε προκλητικά από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης η επιθυμία των πολιτών να μην πάει η χώρα σε εκλογές αυτή τη κρίσιμη στιγμή. Η ευθύνη βαρύνει όλους όσους δεν ψήφισαν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αγνόησαν του σοβαρούς κινδύνους για την σταθερότητα της πατρίδας μας στη παγκόσμια πολιτική και οικονομική σκακιέρα. Ισχυρίστηκαν, ότι θέλουν το καλό του λαού, και εκβίασαν πολιτικά ολόκληρη τη χώρα. Οδηγούν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες επικίνδυνα κοντά, σε μία εθνική καταστροφή. Με τις ανεύθυνες πολιτικές τους θέσεις, διακινδυνεύουν αυτό, που η Κυβέρνηση Σαμαρά με κάθε δύναμη προσπάθησε να αποτρέψει τα περασμένα 2 ½ χρόνια: Ένα πιστωτικό γεγονός, που θα ακύρωνε όλες τις θυσίες των πολιτών, γυρνώντας μας πίσω πολλές δεκαετίες.

Τα τελευταία χρόνια, η Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, κατάφερε με επιτυχία να κρατήσει την Ελλάδα όρθια. Αυτό έγινε με κόπο από τον Ελληνικό Λαό και την Κυβέρνηση. Σε αυτή τη κρίσιμη περίοδο έγιναν πολλά. Έγιναν περισσότερες μεταρρυθμίσεις, απ’ ότι είχαν γίνει τις περασμένες δεκαετίες. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις επέτρεψαν να εκσυγχρονιστεί η Δημόσια Διοίκηση, να παταχθούν φαινόμενα διασπάθισης δημοσίου χρήματος, να εξαλειφθούν φαινόμενα ανομίας και παράνομων συντάξεων, να καταπολεμηθούν αγκυλώσεις του παρελθόντος, που μέχρι σήμερα μας ταλαιπωρούσαν.

Γι’ αυτές τις πρωτόγνωρες εθνικές επιτυχίες, προσπαθήσαμε όλοι. Με κόπο και κόστος, υπερβάλαμε εαυτούς, βάζοντας το συμφέρον της πατρίδας μας σε πρώτη προτεραιότητα. Τα υπόλοιπα κόμματα – ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η ΔΗΜΑΡ και οι άλλοι, που σήμερα διεκδικούν την ψήφο σας, τι έκαναν όλο αυτό το χρονικό διάστημα; Τι έλεγαν; Στήριξαν την εθνική προσπάθεια; Στήριξαν τις μεταρρυθμίσεις; Όχι βέβαια…

Ήταν, είναι και παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ένα ντελίριο αυταρέσκειας και ανόητων λεονταρισμών. Το κάνουν αυτό, γνωρίζοντας πολύ καλά, ότι μας φέρουν σε ευθεία σύγκρουση με τους εταίρους και πιστωτές μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και μήνες, προσπαθεί να πείσει τους πολίτες με ένα πρόγραμμά του βασίζεται σε μονομερείς ενέργειες, επιστροφή στον κρατισμό και ακοστολόγητες παροχές. Υπόσχονται τα πάντα σε όλους.

Η ιστορία θα δείξει, αν οι επικίνδυνες επιδιώξεις τους, οφείλονται τελικά σε απλή ανοησία ή εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα. Σε κάθε περίπτωση όμως, η στάση τους, οδηγεί ολόκληρη την χώρα σε μία νέα περιπέτεια, γεμάτη αβεβαιότητες και χωρίς καμία δικλείδα ασφαλείας. Πρόκειται για ανεύθυνες πολιτικές δυνάμεις. Βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη νοοτροπία του παρελθόντος και εξακολουθούν να επικεντρώνονται στον αρνητισμό, τη καταγγελία και τη διαμαρτυρία. Όμως η διαμαρτυρία, δεν είναι δημιουργία. Η καταγγελία δεν είναι όραμα. Ο αρνητισμός δεν είναι ελπίδα. Ο Ελληνικός λαός αυτό το γνωρίζει καλά.

Στο πολιτικό της πρόγραμμα, η Νέα Δημοκρατία, επικεντρώνεται σε τομές που προάγουν την ιδιωτική πρωτοβουλία, την επιχειρηματικότητα, την ελεύθερη αγορά, την καινοτομία, την εξωστρέφεια και τον ανταγωνισμό. Στον αντίποδα, έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των οποίων οι κομματικές και ιδεολογικές καταβολές πηγάζουν από κομμουνιστικές θεωρίες, προάγουν ένα κράτος κομματικό, παντοδύναμο, με απόλυτη κηδεμονία στη παραγωγή και την επιχειρηματικότητα.

Είναι ποτέ δυνατόν, μία χώρα να πάει μπροστά και να ορθοποδήσει, όταν αυτοί που δεν παράγουν είναι υπερδιπλάσιοι από αυτούς που παράγουν τον εθνικό πλούτο; Αυτή είναι, εν κατακλείδι, η σύγκρουση του κρατισμού του ΣΥΡΙΖΑ και των θεσμικών μεταρρυθμίσεων της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό είναι το βασικό ερώτημα, που μας απασχολεί. Το πως θα προχωρήσει η πατρίδα μας από εδώ και στο εξής. Ποιες πολιτικές θα ακολουθηθούν, που θα διασφαλίσουν την ομαλή αναπτυξιακή πορεία της χώρας, χωρίς τη δημιουργία νέων ελλειμμάτων.

Η Νέα Δημοκρατία, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, δίνει ξεκάθαρη απάντηση στους πολίτες. Μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης στο τέλος Φεβρουαρίου, κλείνει οριστικά το κεφάλαιο των μνημονίων και ανοίγει ο δρόμος για την «μετά το μνημόνιο εποχή». Σε αυτή τη φάση, οι εταίροι μας θα μπορέσουν να παρέχουν σημαντική βοήθεια αντιμετώπισης του χρέους στην Ελλάδα. Πρόκειται για πολιτικές πρωτοβουλίες, που ήδη έχουμε σχεδιάσει, και που θα επιτρέψουν την περαιτέρω μείωση των τόκων, που πληρώνει η χώρα μας στους πιστωτές της. Επίσης, θα είμαστε σε θέση, να διεκδικήσουμε περαιτέρω επέκταση των μειωμένων επιτοκίων για περισσότερα χρόνια και αποπληρωμή του χρέους αρκετά χρόνια αργότερα.

Όλα τα παραπάνω, σε ένα περιβάλλον πολιτικής ομαλότητας, συνοδευόμενο από θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, θα επιτρέψουν στην επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, να διαθέσει σημαντικά κονδύλια και τα πλεονάσματα των επομένων ετών, σε παρεμβάσεις στήριξης των αδύναμων συμπολιτών μας, θωρακίζοντας έτσι των κοινωνικό ιστό.

Αυτά μπορούν να επιτευχθούν, χωρίς μονομερείς ενέργειες, συγκρούσεις και αναταράξεις με τους εταίρους μας, διότι εμείς δεσμευόμαστε να τιμούμε τις υποχρεώσεις της πατρίδας μας απέναντι στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης. Διότι εμείς δεν θα διακινδυνεύουμε τις θυσίες των Ελλήνων, που τώρα πια αρχίζουν και αποδίδουν τους πρώτους καρπούς.

Με μειωμένες τις δημόσιες δαπάνες για τόκους και με μία σταθερή αναπτυξιακή πορεία, που η Νέα Δημοκρατία εγγυάται για τα επόμενα χρόνια, μας δίδονται πραγματικά περιθώρια για φορολογικές μειώσεις και για ενίσχυση των αδικημένων συμπολιτών μας. Μειώνουμε περαιτέρω τον ΕΝΦΙΑ μέσα στο 2015, χαμηλώνουμε των ανώτερο φορολογικό συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα στο 33%. Επιμένουμε στην σταθερή ανασυγκρότηση της οικονομίας μας και του κράτους, ώστε να γίνει πραγματικά κοινωνικό, δίκαιο, ασφαλές και αποτελεσματικό. Ένα κράτος, στο οποίο θα υπάρξει ουσιαστική ανταποδοτικότητα των φόρων που πληρώνουν οι πολίτες, σε παροχές και υπηρεσίες που θα παρέχει το κράτους σε εκείνους. Αυτό θα αποτελέσει την μεγάλη ανατροπή, διότι αυτή είναι πραγματικά η Ελλάδα που θέλουμε στη «μετά το μνημόνιο εποχή».

Τώρα έφτασε η ώρα για να μιλήσουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. Οι πολίτες θα κρίνουν εάν επιθυμούν την σταθερή πορεία μας, εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας. Με την στήριξη όλων σας, η Νέα Δημοκρατία μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, ώστε να μην πάνε χαμένα όσα χτίσαμε με κόπο και αίμα αυτά τα τρία χρόνια.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κώστας Τσιάρας κατά την κεντρική του ομιλία : Ο λαός θα επιλέξει την Κυριακή μια Ελλάδα στην Ευρώπη
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα της ΝΔ για τον τουρισμό παρουσίασε ο Σάκης Κοκκίνης από τη Σκιάθο