Ειδήσεις

Η Νευροχειρουργός Κωνσταντία Χ. Στοφόρου στο τιμόνι της Ψυχιατρικής Κλινικής Οίκος Γαλήνης – ¨Η Αγία Αναστασία¨ Χαρ. Στοφόρου


Ένα νέο κεφάλαιο, στην  πορεία της  «ιστορικής» Κλινικής των Τρικάλων,  ΟΙΚΟΣ ΓΑΛΗΝΗΣ “Η ΑΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ” ΧΑΡ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε., ανοίγει   με την υπογραφή της Νευροχειρουργού   Κωνσταντίας Στοφόρου MDPhD,  κόρης  του αείμνηστου Νευρολόγου Ψυχίατρου Χαράλαμπου Στοφόρου.

Η Ψυχιατρική Κλινική, ΟΙΚΟΣ ΓΑΛΗΝΗΣ”Η ΑΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ” Χ.ΣΤΟΦΟΡΟΥ Α.Ε., ιδρύθηκε το 1971 από τον Χαράλαμπο Στοφόρο, Νευρολόγο Ψυχίατρο, (1926-2015), απόφοιτο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τη σύζυγό του Ουρανία Ζέρβα Στοφόρου Παθολόγο-Καρδιολόγοαπόφοιτη επίσης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η κατασκευή της ξεκίνησε το 1968 και ολοκληρώθηκε το 1970. Το 1971 πήρε τη διοικητική μορφή της Ανωνύμου Εταιρείας και λειτουργεί έκτοτε στον τομέα της Ψυχικής Υγείας παρέχοντας στους ασθενείς  ένα ιδανικό περιβάλλον για την βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής τους ζωής και της προσωπικότητά τους.

Επί 49 χρόνια στα Τρίκαλα,  όλη η οικογένεια Στοφόρου υπηρετεί ακούραστα και με πάθος τον  συνάνθρωπο. Η Κλινική ,δημιουργήθηκε με το όραμα του Χαράλαμπου Στοφόρου, να παρέχει ψυχιατρικές και ψυχογηριατρικές υπηρεσίες, στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Αυτό υπηρέτησε ακούραστα και με πάθος, όλα τα χρόνια της σταδιοδρομίας του στον χώρο της ψυχικής υγείας, με γνώμονα πάντα τον Άνθρωπο και την οποία συνέχισε έως πρότινος με τον ίδιο ζήλο,ο αδελφός της Περικλής Χ. Στοφόρος,Ψυχίατρος, τόσο ως Επιστημονικός Διευθυντής όσο και ως Πρόεδρος της Εταιρείας.

Σήμερα, στα χνάρια του Ιδρυτή της Κλινικής, με χρέος στο βάρος του ονόματός της, η κόρη του Κωνσταντία Στοφόρου-Μορώνη Νευροχειρουργός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθύντρια Νευροχειρουργικής Νοσοκομείου  Μετροπόλιταν συνεχίζει, με την ίδια αγάπη για την Κλινική,την οικογενειακή παράδοση και με όραμα την  ανάπτυξη και την εξέλιξή της.

Από τον Οκτώβριο του 2020, Επιστημονικός Διευθυντής της Κλινικής, ανέλαβε ο καταξιωμένος Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής Στέφανος Γκαραβέλλας, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο κ. Γκαραβέλλας, έχει ειδικευτεί στην Ψυχιατρική στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ έχει εκπαιδευτεί και αποκτήσει δίπλωμα  στην Γνωστική και Αναλυτική Ψυχοθεραπεία.

Με ανανεωμένο ιατρικό, διοικητικό και νοσηλευτικό  προσωπικό η Ψυχιατρική Κλινική ΟΙΚΟΣ ΓΑΛΗΝΗΣ “Η ΑΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ” ΧΑΡ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε., συνεχίζει με ενθουσιασμό την ιστορική της πορεία.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας για τα ζητήματα της υγείας
Επόμενο άρθρο Σεισμός 3,7 Ρίχτερ ταρακούνησε την Καρδίτσα