Ειδήσεις

Η ΝΟΔΕ Καρδίτσας για το θάνατο του Κων/νου Μητσοτάκη


Ονειρεύομαι μια Ελλάδα που να πρωτοπορεί,  να ανταγωνίζεται αποτελεσματικά τις υπόλοιπες χώρες. Όχι μια Ελλάδα που να στηρίζεται στις παλιές δόξες που έχει, ή που να επαιτεί εν’ονόματι της ιστορίας της. (Κων/νος Μητσοτάκης).

Η Ελλάδα που οραματίστηκε και αγωνίστηκε

Ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Κων/νος Μητσοτάκης έφυγε από την ζωή σήμερα το πρωί  σε ηλικία 99 ετών. Η πολιτική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1946 όταν πρωτοεκλέχτηκε Βουλευτής Χανίων με τους «Βενιζελικούς Φιλελεύθερους». Έζησε ως ενεργός πολιτικός όλη την πολιτική ιστορία της μεταπολεμικής Ελλάδος έως το 2004 που αποχώρησε από την Βουλή. Εκλέχθηκε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τη  1η Σεπτεμβρίου 1984 σε μια εποχή που ο λαϊκισμός και το κομματικό κράτος του ΠΑΣΟΚ κυριαρχούσαν. Κατάφερε  στις 8 Απριλίου 1990 μετά από αλλεπάλληλες εκλογές να συγκεντρώσει 46,88% και 150 έδρες. Ήταν ένας πολιτικός που πίστευε στις  βαθιές διαθρωτικές αλλαγές λειτουργίας του κράτους. Προσπάθησε να κάνει τομές και μεταρρυθμίσεις που πολεμήθηκαν και αμφισβητήθηκαν  όμως η πολιτική και οικονομική πορεία της χώρας  τον δικαίωσαν εν’ζωή.

Ο πρόεδρος και τα μέλη της ΝΟΔΕ Καρδίτσας εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο  του επίτιμου πρόεδρου μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια τόσο στην οικογένεια του όσο και στον πρόεδρο του κόμματος  Κυριάκο Μητσοτάκη.

Καλό ταξίδι Πρόεδρε.

Για την ΝΟΔΕ Καρδίτσας

Ο πρόεδρος

Λάμπρος Τσιούκης

Προηγούμενο άρθρο Ποσό 4,4 εκ. ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Ευχαριστίες της Ομάδας Έργου του Κοινωνικού Παντοπωλείου