Ειδήσεις

Η Παυσιλιπούπολη – Του Φώτη Αλεξάκου, Δημάρχου Καρδίτσας


Η περίοδος των γιορτών στην Καρδίτσα δεν θα είναι ποτέ πια ίδια. Εδώ και 4 χρόνια ήρθε να την αλλάξει και να της δώσει πνοή, άρωμα Χριστουγέννων, λάμψη και φαντασία, η Παυσιλυπούπολη.

Ένα «παιδί» έμπνευση της Δημοτική μας Αρχής, που απευθύνεται σε παιδιά και μεγάλους, και που όσα χρόνια και να περάσουν, δεν θα μεγαλώσει. Θα υπάρχει ζωηρό και σκανταλιάρικο, να ενσταλάζει εορταστικό πνεύμα στις ζωές όλων μας και να δίνει το επιπλέον χρώμα που απαιτούν οι ημέρες.

Ήταν μια ιδέα που αρχικά στηρίχθηκε και από άλλους φορείς της πόλης και του νομού με τη Δημοτική Αρχή Καρδίτσας, να την συνεχίζει με διάθεση και πάθος για συνεχή βελτίωση.

Είναι και για μας μια μαγική διαδικασία που λατρεύουμε να την υλοποιούμε και δεν μας απασχολεί καθόλου που χρειάζεται να δουλεύουμε σχεδόν 10 μήνες το χρόνο. Το θέμα είναι να έχει η πόλη μας την ευκαιρία να βάλει τα καλά της και με επίκεντρο το Παυσίλυπο, να ταξιδέψει τους δημότες στον μύθο και την φαντασία, να δημιουργήσει επιπλέον φως στα μάτια και τις ψυχές των παιδιών, να θέλξει επισκέπτες, να στηρίξει την τοπική αγορά να γίνει  πραγματική γιορτή.

Κάθε χρόνο προστίθεται και κάτι σε αυτό το μεγάλο και μοναδικό πάρτι. Κάθε χρόνο οι εθελοντές αυξάνονται και συμβάλουν, με την επιθυμία τους για προσφορά, να μεγαλώνουν οι προσδοκίες και οι φιλοδοξίες. Κάθε χρόνο, το θεματικό πάρκο μας, δίνει έμπνευση σε όλη την πόλη να στολιστεί και να γίνει ομορφότερη. Και η αποδοχή όλων αυτών μας υποχρεώνει και μας να παλεύουμε για το κάτι παραπάνω. Για περισσότερο και καλύτερο φωτισμό, για ομορφότερο στολισμό, για αύξηση των στολισμένων σημείων στην Καρδίτσα και στα χωριά, για μεγαλύτερες δυνατότητες δράσης και ψυχαγωγίας.

Η Παυσιλυπούπολη είναι μία κοινωνική προσφορά στην πόλη και τους Δημότες. Ένας απολύτως δωρεάν ψυχαγωγικός χώρος – και αυτό μας κάνει ξεχωριστούς σε σχέση με άλλα Χριστουγεννιάτικα πάρκα – που κάθε χρόνο επισκέπτονται χιλιάδες παιδιά και οικογένειες, χωρίς να απαιτείται να δαπανηθεί ποσό για τις εντός αυτής δραστηριότητες. Δεν είχε και δεν έχει εμπορικές και οικονομικές φιλοδοξίες. Με την οικονομική στήριξη του  Δήμου Καρδίτσας και των χορηγών που κάθε χρόνο βοηθούν στην υλοποίησή της, κρατά τα Χριστουγεννιάτικα σκήπτρα και έχει ορθάνοιχτες πύλες για όλο τον κόσμο.

Το μόνο που ζητάει είναι φαντασία, παιδικότητα σε όλες τις ηλικίες, χαμόγελο και ανοιχτό μυαλό στο όνειρο. Αν τα διαθέτεις, θα σου τα ανταποδώσει στο μέγιστο.

Αυτό ήταν που οραματιστήκαμε και νιώθουμε συγκινημένοι και περήφανοι που το κάναμε πράξη. Και κάθε φορά που ένα παιδί λέει την επιθυμία του στον Αϊ Βασίλη, κοιτάζει με ανοιχτό το στόμα τις νεράιδες, πλάθει με τα χέρια του τον πηλό  και συνομιλεί με τα ξωτικά και τους φανταστικούς ήρωες που ενσαρκώνουν οι εθελοντές μας, βλέπουμε πόσο σωστή ήταν η απόφαση για την υλοποίηση της ιδέας.

Κλείνοντας θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω από καρδιάς, όλες και όλους που δίνουν την ψυχή τους για την υλοποίηση της Παυσιλυπούπολης.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αργιθέας
Επόμενο άρθρο Οι Περιφέρειες ενώνονται για την ανάπτυξη του τουρισμού