Ειδήσεις

Η Περιβαλλοντική Οικολογική Παρέμβαση Μουζακίου -Παμίσου-Ιθώμης καταγγέλει την Π.Ε.


Αγαπητοί Πολίτες, Διαπιστώθηκε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας είχε στο όνομά της και λειτουργούσε χωρίς κανένα λόγο και αιτία για πέντε χρόνια παροχή ΔΕΉ σε ακίνητο δημοτικής έκτασης στην Τ.Κ Ριζοβουνίου, όπου όμως από το έτος 2011 είχε εγκατασταθεί και λειτουργούσε ιδιωτικό εργοτάξιο.
Η ηλεκτροδότηση του ακινήτου που δεν στέγαζε και δεν εξυπηρετούσε καμία υπηρεσία της Π. Ε Καρδίτσας συνεχίστηκε μέχρι τον 11ο μήνα του έτους 2015 και καταργήθηκε μόλις εμείς καταγγείλαμε το γεγονός αυτό και την καθολική ρύπανση του περιβάλλοντος .
Από έτους και πλέον ζητούμε την περιβαλλοντική αποκατάσταση της δημοτικής έκτασης και την εφαρμογή της αρχής << ο ρυπαίνων πληρώνει>>, δυστυχώς όμως χωρίς αποτέλεσμα .
Από τριμήνου και πλέον ζητούμε διερεύνηση και έλεγχο νομιμότητας και σκοπιμότητας της πενταετούς δαπάνης, το δε συνολικό ποσό να επιστραφεί στην Π.Ε Καρδίτσας με βάση τις υποχρεώσεις τους περί προστασίας περιουσίας και απόκτησης εσόδων . Δυστυχώς οι Οικονομικές υπηρεσίες της Π.Ε Καρδίτσας ενώ έχουν ενημερωθεί από μας, εν τούτοις δεν μας βεβαιώνουν το γεγονός και δεν μας γνωστοποιούν τους υπεύθυνους
Τα ίδια και χειρότερα αντιμετωπίζουμε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος, Τμήμα Διοικητικό- Οικονομικό Ν.Καρδίτσας, στους οποίους καταγγείλαμε κατ επανάληψη με έγκυρο και αξιόπιστο Φωτογραφικό Υλικό περιβαλλοντική ρύπανση και εγκατάσταση ιδιωτικού εργοταξίου στην προαναφερόμενη δημοτική έκταση της Τ.Κ. Ριζοβουνίου Δήμου Μουζακίου, χωρίς νόμιμη διαδικασία , ( νόμιμες αποφάσεις, δημοπράτηση ή παραχώρησης χρήσης , μίσθωμα ,συμφωνητικό, κ.α )
Ύστερα από αυτοψίες μας διαπιστώθηκε κατ επανάληψη καταπάτηση της έκτασης γεγονός το οποίο κατά την άποψή μας αποδεικνύει ότι, κανείς δεν ήλεγξε και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την περιβαλλοντική αποκατάσταση και την προστασία της δημοτικής περιουσίας και των όποιων κινητών πραγμάτων βρίσκονταν σε αυτήν.
Ήδη ένας ΄΄ ζυγός φορτηγών εξαφανίστηκε ΄΄.
Τα αρμόδια υποτίθεται όργανα μας στέλνουν <<χαρτιά>> και μας εμπαίζουν αναφέροντας ,΄΄ Πότε ότι οι καταναλώσεις είναι μηδενικές !, Πότε ότι η εταιρεία έχει απομακρύνει τα υλικά !, Πότε ότι αδυνατούν να εισπράξουν μισθώματα !, Πότε ότι ο χώρος έχει καθαριστεί και αποκατασταθεί πλήρως ! , Πότε ότι η υπόθεση έχει κλείσει οριστικά ! και τελευταία μας ενημέρωσαν για το ιδιοκτησιακό καθεστώς !΄΄
Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Φαναρίου και του Ριζοβουνίου ότι η υπόθεση αυτή συνδέεται με την περιβαλλοντική καταστροφή στον ανισόπεδο κόμβο Φαναρίου και τη μεταφορά χιλιάδων κυβικών αδρανών υλικών στην προαναφερόμενη δημοτική έκταση της Τ.Κ Ριζοβουνίου, με αρνητικές επιπτώσεις στην οικολογική ισορροπία και στην ποιότητα ζωής και υγεία των κατοίκων.
Μέχρι σήμερα από τα αποτελέσματα της ΄΄ υποτιθέμενης διερεύνησης και ελέγχου΄΄ που μας γνωστοποιήθηκαν , προκύπτει κατά την άποψή μας ότι τα αρμόδια όργανα ΄΄ αρνούνται ΄΄ επί της ουσίας να διαπιστώσουν παραλείψεις, περιβαλλοντική και οικονομική ζημία και ΄΄ αδυνατούν ή δεν θέλουν ή δεν μπορούν ΄΄ να υπηρετήσουν τις αρχές της νομιμότητας , διαφάνειας και χρηστής διοίκησης .
Εάν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος στο Νομό Καρδίτσας γι αυτά που καταγγέλλουμε τον καλούμε να διερευνήσει και να ελέγξει επιτέλους αυτή την υπόθεση.-
Το Δ.Σ
Της Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης
Μουζακίου-Παμίσου-Ιθώμης Ν. Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Σεραφείμ Δ. Μπαζάνης : Θυμοσοφίας ανάγνωσμα
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στον Διοικητή του Νοσοκομείου