Η περιοδεία του Υφυπουργού κ. Σπ. Ταλιαδούρου


Από το Δήμο Αχελώου έως το Δήμο Φύλλου περιόδευσε ο Υφυπουργός Παιδείας Σπ. Ταλιαδούρος τους τελευταίους τρεις μήνες.

«ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ».

Ολοκλήρωσε και φέτος τις καλοκαιρινές του επισκέψεις ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρος Ταλιαδούρος στην περιφέρεια του Νομού Καρδίτσας.

Κατά την περιοδεία του συναντήθηκε με φορείς, εγκαινίασε σύγχρονα νέα διδακτήρια, συμμετείχε σε εκδηλώσεις και ημερίδες και συνομίλησε με τους κατοίκους για τα ζητήματα που τους απασχολούν

Συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Παιδείας στις 6 Ιουλίου παρέστη στο ετήσιο Παναργιθεάτικο Αντάμωμα στον Άγιο Νικόλαο Βλασίου όπου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα αναπτυξιακά έργα που επιτελούνται στην περιοχή της Αργιθέας, ενώ τις επόμενες ημέρες επισκέφθηκε και Δημοτικά Διαμερίσματα των Δήμων Πλαστήρα Μουζακίου και Νεβρόπολης.

Στις 26 Ιουλίου ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κατά τη διάρκεια ημερίδας του Δήμου Ιτάμου, στο φράγμα της Λίμνης Ταυρωπού, απεύθυνε ομιλία με θέμα «Η συμβολή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην κατασκευή του έργου πνοής, του φράγματος της Λίμνης Ταυρωπού».

          Από τις 21 έως τις 23 Αυγούστου ο κ. Ταλιαδούρος παρέστη στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Μουζακίου «Μουζάκια 2008», και συμμετείχε στη Γιορτή Σταφυλιού 2008 του Μορφωτικού Συλλόγου Δαφνοσπηλιάς «Το Βελέσι». Την Κυριακή 24 Αυγούστου ο κ. Υφυπουργός παρακολούθησε τον καθιερωμένο διπλό εορτασμό του Οσίου Πατροκοσμά του Αιτωλού και του Αγραφιώτη Πρωτοκαπετάνιου Βασίλη ΔΙΠΛΑ στην τοποθεσία Κρανιά Σαρανταπόρου.

     Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου ο κ. Ταλιαδούρος, εν’ όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, επισκέφθηκε τους Δήμους Αργιθέας και Αχελώου  και ειδικότερα σχολεία στα Δημοτικά Διαμερίσματα Ανθηρού, Πετρωτού, Καταφυλλίου, Αργυρίου και Βραγγιανών, όπου παράλληλα διένειμε στους μαθητές εκπαιδευτικό υλικό προσφορά της unicef, στο πλαίσιο του Προγράμματος “Τα Παιδιά μαθαίνουν τα δικαιώματα τους”

Ο κ. Ταλιαδούρος κατά την επίσκεψη του στα Βραγγιανά εγκαινίασε το νέο Γυμνάσιο Βραγγιανών. Πρόκειται για ένα σύγχρονο διδακτήριο το οποίο αντικατέστησε το παλαιό κτίριο που ήταν κατασκευασμένο με αμίαντο. Επίσης στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου ο κ. Ταλιαδούρος εγκαινίασε, σε ειδική τελετή, το 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας του Δήμου Φύλλου.

          Στις 12 Σεπτεμβρίου ο κ. Υφυπουργός παρέστη στην επετειακή εκδήλωση της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Μουζάκι, με τίτλο «Ημέρες Πνευμονολογίας».

          Την περασμένη εβδομάδα ο Υφυπουργός Παιδείας κήρυξε την έναρξη και συμμετείχε στις εργασίες της διημερίδας Διαβούλευσης του ΕΠΕΑΕΚ για την υλοποίηση των συγχρηματοδοτούμενων δράσεων των Πανεπιστημίων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2007-2013» στη Λίμνη Πλαστήρα.

          Ο κ. Ταλιαδούρος κατά τη διάρκεια όλων των εκδηλώσεων συναντήθηκε τόσο με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Δημοτικών Διαμερισμάτων που επισκέφθηκε όσο και με πολίτες με τους οποίους συζήτησε τα θέματα που τους απασχολούν για το μέλλον της περιοχής και τους διαβεβαίωσε ότι στόχος της Κυβέρνησης παραμένει η ενδυνάμωση και ο εκσυγχρονισμός της ελληνικής Περιφέρειας.

Προηγούμενο άρθρο Κάλεσμα στην κινητοποίηση της 9ης Οκτωβρίου
Επόμενο άρθρο Κατασκευή τουριστικού περιπτέρου στο Δήμο Καρδίτσας