Ειδήσεις

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην διεθνή έκθεση Tour Natur 2016 στο Ντίσελντορφ


H Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συμμετάσχει με δικό της περίπτερο στην σημαντικότερη διεθνή έκθεση εναλλακτικού τουρισμού της Γερμανίας “Tour Natur 2016” που θα πραγματοποιηθεί  από 2 έως 4 Σεπτεμβρίου στο Ντίσελντορφ.

Η συγκεκριμένη έκθεση αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 40.000 επισκέπτες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να συνδυάσουν τις διακοπές τους με την πεζοπορία (hiking & trekking) και με αθλητικές δραστηριότητες στη φύση.

Στο πλαίσιο των στοχευμένων  προσπαθειών που καταβάλει η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την προώθηση των εναλλακτικών-ειδικών μορφών τουρισμού, η παρουσία στην “Tour Natur” αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να καθιερωθεί η Θεσσαλία στη συνείδηση του Ευρωπαϊκού κοινού ως προορισμός, ο οποίος μπορεί να διεκδικήσει επάξια το μερίδιό του στην διεθνή τουριστική αγορά  προσελκύοντας  επισκέπτες που αναζητούν τις νέες, εναλλακτικές ταξιδιωτικές εμπειρίες και βοηθώντας  στην επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός  μιλώντας για τις  δράσεις τουριστικής προβολής  της Θεσσαλίας ανέφερε ότι «βασικός στρατηγικός στόχος για την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι  η ανάπτυξη και προώθηση των εναλλακτικών μορφών Τουρισμού, οι οποίες παρουσιάζουν διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση στη γερμανική αγορά και προς την κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε μεθοδικά, ώστε να κάνουμε γνωστές στις τουριστικές αγορές της Ευρώπης, όλες  τις εναλλακτικές-ειδικές μορφές τουρισμού που υπάρχουν στη Θεσσαλία».

Η  Θεσσαλία στην έκθεση αυτή προβάλει ένα εντελώς νέο  εξωστρεφές και ανοικτό πρόσωπο με πολλούς προορισμούς και παρέχει μοναδικές δυνατότητες, εξαιρετικά μονοπάτια για πεζοπορία (hiking & trekking), για τουρισμό βουνού, αναρρίχηση, ορειβασία, ενώ σε συνδυασμό με τις ανεπανάληπτες φυσικές της ομορφιές, μπορεί να μαγέψει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Στην έκθεση “Tour Natur 2016” σημειώνεται μεγάλο ενδιαφέρον από δημοσιογράφους, τουριστικούς πράκτορες και άλλους επαγγελματίες του τουρισμού, αλλά κυρίως από το κοινό που επισκέπτεται την έκθεση με σκοπό την αγορά πακέτων διακοπών. Εκεί η Θεσσαλία θα έχει την δυνατότητα να προβάλει με αξιώσεις το ιδιαίτερο τουριστικό της  προϊόν.

Προηγούμενο άρθρο Το Διευθυντή Υδάτων κ. Σουλιώτη συνάντησε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός
Επόμενο άρθρο Χρ. Κατσαβριά : Οριστική ανακοπή της ελεύθερης πτώσης και του κατήφορου της Παιδείας μας