Ειδήσεις

Η Περιφερειακή Δ/νση για τους νέους δ/ντες σχολικών μονάδων


Με την κύρωση των οριστικών πινάκων των υποψηφίων διευθυντών από την Περιφερειακή Δ/ντρια Εκ/σης κ. Ελένη Αναστασοπούλου, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 28 Ιουλίου η διαδικασία επιλογής των νέων διευθυντών σχολείων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Έτσι την Τρίτη 1 Αυγούστου οι 519 Διευθυντές της Α/μιας και Δ/μιας Εκ/σης θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους.

Η Περιφερειακή Δ/ντρια κ. Ελένη Αναστασοπούλου χαιρετίζει του νέους Δ/ντες με μήνυμα της:

«Θερμά συγχαρητήρια στους συναδέλφους που επελέγησαν Δ/ντες με από καρδιάς ευχές για καλή δύναμη στο υπεύθυνο και υψηλών απαιτήσεων έργο που αναλαμβάνουν. Ως διοικητικά και παιδαγωγικά στελέχη, ως πρώτοι μεταξύ ίσων, πρέπει να προάγουν το εκπαιδευτικό έργο, να ενεργοποιούν, να εμπλέκουν και να εμπνέουν, να στηρίζουν και να ενισχύουν τους εκπαιδευτικούς σε όλα τα στάδια της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Να ανακαλύψουν ή να δημιουργήσουν κοινούς στόχους και  όραμα με όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, γονείς και δασκάλους. Το Υπουργείο Παιδείας και η κοινωνία προσδοκά από τα νέα διοικητικά και παιδαγωγικά στελέχη να συμβάλλουν στην ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και να δημιουργήσουν συνθήκες διαμόρφωσης αυριανών πολιτών με δημοκρατικές αρχές, κριτική ικανότητα και υπευθυνότητα.»

Η Περιφερειακή Δ/ντρια και οι συνεργάτες της, ευχαριστούν τους απερχόμενους Δ/ντες για το έργο που προσέφεραν και καλωσορίζουν τους νεοεκλεγμένους. Για να βοηθηθούν στο δύσκολο και απαιτητικό έργο τους, η Περιφερειακή Δ/νση Εκ/σης προτίθεται να πραγματοποιήσει σεμινάριο, με την έναρξη του σχολικού έτους, αξιοποιώντας την πολύτιμη εμπειρία των παλαιότερων, την διάθεση και τις ιδέες των νέων καθώς και εξειδικευμένα στελέχη της εκ/σης.

Τέλος Η Περιφερειακή Δ/ντρια ευχαριστεί όλα τα μέλη των διευρυμένων υπηρεσιακών συμβουλίων επιλογής διευθυντών για το δύσκολο και υπεύθυνο έργο που επωμίστηκαν.

 

Προηγούμενο άρθρο Τροχονομικές δράσεις σε όλη τη Θεσσαλία με 19 συλλήψεις
Επόμενο άρθρο Υπεραγία Θεοτόκος: Η πρώτη δανείσασα - Του πρεσβυτέρου Νικολάου Δαλαγιώργου