Ειδήσεις

Η Π.Ε. Καρδίτσας αγκαλιάζει την ακροβατική γυμναστική!


Την ομορφιά της ακροβατικής γυμναστικής, ενός αθλήματος που βρίσκεται σε διαρκή άνοδο, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι φίλαθλοι της Θεσσαλίας και ειδικότερα της Καρδίτσας το Σαββατοκύριακο 11-12 Απριλίου, μέσα από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα όλων των ηλικιακών κατηγοριών, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο νεόδμητο κλειστό γυμναστήριο της Καρδίτσας.

Τους αγώνες συνδιοργανώνει η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Καρδίτσας. Χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη της Περιφέρειας και τις συντονισμένες επαφές του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνου Νούσιου, η φετινή διοργάνωση αναμένεται να προσελκύσει εκατοντάδες επισκέπτες και φιλάθλους στην περιοχή, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τη δυναμική των νέων, υπερσύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα ακροβατικής γυμναστικής Ανδρών–Γυναικών, Εφήβων–Νεανίδων, Παίδων-Κορασίδων, καθώς και η τελική φάση Παμπαίδων-Κορασίδων, πρόκειται να αποτελέσει μία ανεπανάληπτη γιορτή της ακροβατικής γυμναστικής, με τους αριθμούς συμμετοχών να δημιουργούν νέα ρεκόρ: Συνολικά θα λάβουν μέρος περί τους 200 αθλητές και αθλήτριες από σωματεία όλης της Ελλάδας, ενώ θα πρόκειται για την πρώτη μεγάλη διοργάνωση ακροβατικής που φιλοξενείται στην Καρδίτσα.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση συντονισμού στην Καρδίτσα, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνου Νούσιου, του Αντιδημάρχου Καρδίτσας κ. Αριστοτέλη Σπάνια, του Προέδρου ΔΟΠΑΚ κ. Ιωάννη Ρόβα, του μέλους της Ομοσπονδίας Ακροβατικής Γυμναστικής κ. Κωνσταντίνου Πανταζή και του καθηγητή φυσικής αγωγής κ. Βασίλη Μέλλου.

Στη συνάντηση έγινε αυτοψία των χώρων του νέου κλειστού γυμναστηρίου της πόλης και η ρύθμιση λεπτομερειών προκειμένου να παρασχεθεί η καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την επιτυχία της διοργάνωσης.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Νούσιος ανέφερε:

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έχουν δημιουργήσει μία μακρά παράδοση φιλοξενίας άρτιων και μεγάλης εμβέλειας αθλητικών διοργανώσεων.

Σε αγαστή συνεργασία με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και τις τοπικές κοινωνίες, διεκδικήσαμε με αποφασιστικότητα και επιμονή την ανάληψη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ακροβατικής Γυμναστικής, έχοντας βαθιά πεποίθηση ότι ενισχύουμε το αθλητικό κίνημα και δημιουργούμε ρεύμα αθλητικού τουρισμού στην περιοχή μας.

Σε συνδυασμό με την πρόσφατη παράδοση του βραβευμένου νέου κλειστού γυμναστηρίου Καρδίτσας, ενός πραγματικά υπερσύγχρονου αθλητικού χώρου, έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας μία ξεχωριστή διοργάνωση που δημιουργεί προστιθέμενη αξία και πολλαπλάσια οφέλη για τον κλάδο του αθλητισμού, των επαγγελματιών και την τοπική οικονομία.

Η Καρδίτσα διαθέτει πλέον τις δομές εκείνες που της επιτρέπουν να αλλάξει επίπεδο, να προβληθεί μέσω του αθλητισμού σε όλη την Ελλάδα και με στοχεύμενες ενέργειες να εξασφαλίσει οργανωτική επιτυχία σε πρωτόγνωρες -για το πρόσφατο παρελθόν- αθλητικές διοργανώσεις».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Βραβεύτηκαν οι διακριθέντες αθλητές και αθλήτριες της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός για τη Θεσσαλία του 2030