Η συγγραφέας Αγγελική Βαρελλά επισκέφτηκε στην παιδική βιβλιοθήκη της πλατείας «Δημ. Γιολδάση


Τη χαρά να γνωρίσουν μια σπουδαία Ελληνίδα συγγραφέα είχαν τα παιδιά της Ε΄ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας. Την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, συνοδευόμενα από τις εκπαιδευτικούς Κυρίες Ιωάννα Πράντζου και Χρυσούλα Καραστεργίου επισκέφτηκαν την παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά της πλατείας «Δημ. Γιολδάση» του Δ.Ο.Π.Α.Κ. για να γνωρίσουν από κοντά την… Κυρία Αγγελική Βαρελλά!!!

Η Αγγελική Βαρελλά, παλιά καλή φίλη των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ., για άλλη μια φορά μας έκανε την τιμή να επισκεφτεί την πόλη μας και να μιλήσει στα παιδιά για το συγγραφικό της έργο και όχι μόνο.

Μίλησαν για το τελευταίο της βιβλίο «Φιλία σε τέσσερις ρόδες», από τις εκδόσεις «Πατάκης», τα παιδιά είπαν την άποψή τους για το βιβλίο αλλά και για το τέλος που ήθελε το καθένα,  να είχε η ιστορία (η συγγραφέας αφήνει το τέλος να το γράψουν τα παιδιά – αναγνώστες του βιβλίου).

Μίλησαν για τους σύγχρονους δράκους της κοινωνίας μας, για τα βιβλία και την έμπνευση των συγγραφέων, αλλά καιγια το πώς ένα βιβλίο από το χειρόγραφο του συγγραφέα, καταλήγει στα ράφια των βιβλιοπωλείων, των βιβλιοθηκών και των σπιτιών μας.

Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από την ηρεμία και την ηπιότητα της συγγραφέως και στο τέλος της ζήτησαν, όχι μόνο να υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της που είχαν μαζί τους, αλλά και τα χέρια τους ώστε να έχουν κάτι από αυτήν φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη.

Η συγγραφέας συγκινήθηκε με την εξυπνάδα και το ενδιαφέρον των παιδιών και ανανέωσε το ραντεβού της με τη βιβλιοθήκη, σε μελλοντική της επίσκεψη στην πόλη μας, την άνοιξη!!!

Προηγούμενο άρθρο Τα 133 χρόνια από την Απελευθέρωση της Θεσσαλίας γιόρτασε η Πανθεσσαλική Στέγη
Επόμενο άρθρο Μαθήματα πρώτων βοηθειών από το Ερυθρό Σταυρό Καρδίτσας