Η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας κ. Εύη Κοντόρα στο 6ο Δημ. Σχολείο Καρδίτσας


Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας έχοντας σταθερά ως προτεραιότητά του την ενίσχυση και την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας στους μαθητές του, υποδέχτηκε τη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας κ. Εύη Κοντόρα , η οποία συναντήθηκε με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Ιδιαίτερα απλή και φιλική με τους μαθητές συζήτησε για τη λογοτεχνία, την αξία του καλού λογοτεχνικού βιβλίου, τα κριτήρια επιλογής του, τα πολλαπλά οφέλη από την ανάγνωση τέτοιων βιβλίων και απάντησε στις ερωτήσεις τους.

« Τα βιβλία μπορούν να σε μαγέψουν, να σε ταξιδέψουν, γνωρίζοντας καλύτερα τον κόσμο αλλά και συνάμα τον εαυτό σου», τόνισε η συγγραφέας.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν και ζήτησαν από την κ. Κοντόρα να έχουν μια συνεχή επικοινωνία μαζί της, μέσω διαδικτύου ή και μια νέα συνάντηση μαζί της.

Η κ. Εύη Κοντόρα είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και έχει εκδώσει αρκετά βιβλία όπως: «Τρεις καβγάδες και μια σκανταλιά», «Τα μυστήρια της οδού Κενταύρων», «Ιστορίες φιλαναγνωσίας», «Ο σπόρος κι εγώ», «Το κυνήγι της χαμένης παρτιτούρας», το οποίο έχει βραβευτεί από την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, «12 μέρες από τη ζωή του Αϊ- Βασίλη» κ.ά.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν συνεργασίας με το Διοικητικό Συμβούλιο της Λαϊκής Βιβλιοθήκης «Η Αθηνά» και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Προηγούμενο άρθρο 465 συλλήψεις και 198 εξυχνιάσεις υποθέσεων τον Οκτώβριο στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα