Η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας επιδοτεί την παιδεία


Ένα νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα ετοίμασε η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας για τα Καρδιτσιωτόπουλα που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, επιδοτώντας τους με ένα ποσό για τις πρώτες δαπάνες εγκατάστασής τους στα καινούρια τους φοιτητικά –πλέον- σπίτια. Το ποσό ακόμη δεν έχει καθοριστεί και θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των μαθητών που θα καταθέσουν αίτηση, ενώ ισχύει μόνο για τα μέλη ή παιδιά μελών της τράπεζας μέχρι και χθες 23 Αυγούστου. Ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας κ. Γιώργος Μπούκης παραχώρησε χθες συνέντευξη τύπου, ανακοινώνοντας τις πρωτοβουλίες που έλαβε η τράπεζα για τη στήριξη των μελών της και των οικογενειών τους, αλλά και της τοπικής επιχειρηματικότητας. Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Μία Τράπεζα, από τη φύση της έχει καθαρά οικονομικό ρόλο να παίξει σε ένα κοινωνικό σύστημα. Μία τοπική συνεταιριστική τράπεζα όμως πρέπει να έχει συγχρόνως και έναν κοινωνικό ρόλο, μία κοινωνική αποστολή και να είναι δίπλα στα μέλη της ειδικά σε δύσκολους καιρούς.

 

Η Συνεταιριστική τράπεζα Καρδίτσας στα 18 λειτουργίας της έχει επιτελέσει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην τοπική οικονομία. Στήριξε και στηρίζει τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά του Νομού μας. Ειδικά σε αυτή την πρωτοφανή οικονομική κρίση που περνάει η χώρα, στηρίζει την τοπική οικονομία, όχι μόνο διατηρώντας αλλά αυξάνοντας τις θέσεις εργασίας.

Πιστεύω μας είναι ότι η πρόσβαση στην εκπαίδευση και η παιδεία είναι βασικό αγαθό της κοινωνίας μας και η μοναδική απάντηση στη σημερινή κρίση, οικονομική και κοινωνική. Ο Αριστοτέλης έλεγε  ότι ο ρόλος της παιδείας είναι καίριος για τη συγκρότηση μιας αναπτυγμένης κοινωνίας.

Σήμερα είναι λυπηρό λοιπόν πολλοί νέοι άνθρωποι, παρότι έχουν τις ικανότητες, να μην μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους.

Στα πλαίσια λοιπόν της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των βάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανακοινώνουμε σήμερα μία σειρά δράσεων για τη στήριξη των μελών της τράπεζας:

1)    Επιβράβευση νέο-εισακτέων μελών

Επιβραβεύουμε κάθε εισακτέο σε ΑΕΙ & ΤΕΙ μέλος ή παιδί μέλους της τράπεζας με μία νέα ή επιπλέον συνεταιριστική μερίδα

2)    Χορηγία σε νέο-εισακτέα μέλη

Ανοίγουμε ένα βιβλιάριο ταμιευτηρίου για κάθε εισακτέο σε ΑΕΙ & ΤΕΙ μέλος ή παιδί μέλους της τράπεζας όπου θα καταθέσουμε ένα ποσό ως επιδότηση, προκειμένου να καλυφθεί ένα μέρος των δαπανών πρώτης εγκατάστασης των φοιτητών στον τόπο σπουδών τους.

Οι δράσεις 1 και 2 αφορούν όσους είναι μέλη της τράπεζας έως 23/8/2012.

Επιθυμία μας βέβαια είναι τα χρήματα που θα δαπανηθούν γι’ αυτό το σκοπό να παραμείνουν στην τοπική αγορά και να μην διοχετευτούν σε πολυεθνικές επιχειρήσεις άλλων πόλεων. Θέλουμε μέσα από αυτό το πρόγραμμα που στηρίζει τους φοιτητές της Καρδίτσας να στηρίξουμε και τα καταστήματα του νομού μας και να προσδώσουμε έτσι προστιθέμενη αξία στην περιοχή μας.  Οι δικαιούχοι της επιδότησης θα παραλαβαίνουν από την τράπεζα λίστα με τα καταστήματα-επιχειρήσεις του νομού μας – Μέλη της Συνεταιριστικής Τράπεζας- για αγορά των ειδών της επιλογής τους.

Παρακαλούνται λοιπόν οι επιτυχόντες σε ΑΕΙ & ΤΕΙ των φετινών πανελληνίων εξετάσεων, που είναι  μέλη της τράπεζας ή παιδιά μελών, να επικοινωνήσουν με τα καταστήματα μας. Επίσης παρακαλούνται επιχειρήσεις και επαγγελματίες μέλη της τράπεζας που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ειδών σπιτιού, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών να επικοινωνήσουν επίσης με τα καταστήματα μας, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

3)    Φοιτητικό Δάνειο

Δημιουργήσαμε ένα νέο προϊόν με τον τίτλο «ΣΠΟΥΔΑΖΩ» αποκλειστικά για οικογένειες εισακτέων στο νέο ακαδημαϊκό έτος σε ΑΕΙ – ΤΕΙ και που σκοπό έχει να βοηθήσει στην κάλυψη μέρους των εξόδων σπουδών . Πρόκειται για ένα φοιτητικό δάνειο με προνομιακό επιτόκιο 7,5% που απευθύνεται σε παλαιά μέλη αλλά και σε μέλη που θα εγγραφούν τώρα στην τράπεζα. Το ποσόν του δανείου θα είναι πολλαπλάσιο των μερίδων που κατέχει το μέλος και  μέχρι του ποσού των  € 5.000.

4)    Υποτροφία

Καθιερώνουμε  ένα πρόγραμμα υποτροφιών που απευθύνεται σε μέλη της Τράπεζας, απόφοιτους οικονομικών σχολών που επιθυμούν να ακολουθήσουν μεταπτυχιακές σπουδές στην Τραπεζική. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε στην επιστημονική εξέλιξη των νέων, αλλά και να δημιουργήσουμε μια πηγή αυριανών στελεχών για τη Συνεταιριστική Τράπεζα. Το πρόγραμμα υποτροφιών θα ξεκινήσει από το προσεχές ακαδημαϊκό έτος.

Πιστεύουμε ότι πέρα από τις αποδόσεις που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια, με τα παραπάνω, επιστρέφουμε ένα μέρος της αξίας που παράγει η Τράπεζα στα μέλη μας, σ’ αυτούς δηλαδή που στήριξαν και στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Αναδεικνύεται έτσι η αξία του να είναι κάποιος μέλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας.

Να σημειώσουμε εδώ ότι το κόστος του προγράμματος δεν θα επιβαρύνει τα αποτελέσματα της Τράπεζας μιας και εξοικονομείται από την παραίτηση των μελών του ΔΣ και στελεχών από την αποζημίωσή τους όπως έχει ήδη ανακοινωθεί στη Γενική Συνέλευση. Να τονίσουμε επίσης ότι από το πρόγραμμα εξαιρούνται τα παιδιά των μελών του ΔΣ».

Προηγούμενο άρθρο Ν. Καλιακούδας: «Που οδηγεί αυτή η πολιτική;»
Επόμενο άρθρο Σπ. Ταλιαδούρος: «Ο ΔΟΑΤΑΠ για κάθε περίπτωση αναγνώρισης τίτλου σπουδών στην Ειδική Αγωγή διερευνά και εκτιμά όλα τα ακαδημαϊκά στοιχεία και προϋποθέσεις χορήγησης αυτού»