Ειδήσεις

Η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δ. Καρδίτσας για την Ημέρα Υγείας


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας την Τρίτη 7 Απρίλη και την δράση των υγειονομικών του Νομού μας την ημέρα αυτή, θέλουμε να δηλώσουμε την συμπαράστασή μας στους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και κάθε εργαζόμενο στην υγεία όπως στην καθαριότητα και τη φύλαξη, του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας και των άλλων μονάδων υγείας στο Νομό.

Η κατάσταση που βιώνει η χώρα μας όπως και κάθε άλλη χώρα αυτή τη στιγμή εξαιτίας του κορωνοϊού είναι πρωτοφανής. Οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας, οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής όπως αποκαλούνται τις τελευταίες εβδομάδες, σηκώνουν όλο το βάρος αυτής της δύσκολης κατάστασης. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε αυτές τις στιγμές είναι να σταθούμε αλληλέγγυοι στο πλευρό τους στηρίζοντας την Πανελλαδική δράση για την υγεία, στηρίζοντας τα αιτήματα τους για:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό του Νοσοκομείου και όλων των δημόσιων δομών ΠΦΥ και Κέντρων Υγείας του νομού.
  • ΜΑΠ – Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.
  • Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων και οι ασθενής από κορωνοϊό που δεν νοσηλεύονται.
  • Άμεση ένταξη όλων των εργαζομένων στο νοσοκομείο και στα κέντρα υγείας στα ανθυγιεινά επαγγέλματα.

 

Προηγούμενο άρθρο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Παράδοση Ασπίδων Προστασίας Προσώπου
Επόμενο άρθρο Η ΔΑΣ ΟΤΑ συμμετέχει στην ημέρα δράσης στις δημόσιες δομές υγείας