Η τρομοκρατία δεν θα περάσει


Δολοφονική επίθεση δέχθηκαν μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έξω από το υπουργείο Οικονομικών από δυνάμεις των ΜΑΤ που επενέβησαν με διαταγή της κυβέρνησης του μνημονίου και σκοπό να υπερασπιστούν την τρόικα και τους Υπουργούς οι οποίοι αποφασίζουν να στείλουν στην ανεργία χιλιάδες ακόμη εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δημοσίου.
Ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Θέμης Μπαλασόπουλος και το μέλος του Γε
νικού Συμβουλίου Χριστόδουλος Ευθυμίου μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με σοβαρά τραύματα στο στήθος και στο κεφάλι από τα βίαια χτυπήματα που τους κατάφεραν οι δυνάμεις καταστολής.
Και τα δύο μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. τραυματίστηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών στα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ των δυνάμεων των ΜΑΤ και των συγκεντρωμένων σχολικών φυλάκων και καθηγητών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Τότε δέχθηκαν «βροχή» χτυπήματα από τα ΜΑΤ.
Για ότι συνέβη στην ειρηνική διαμαρτυρία των εργαζομένων την ευθύνη φέρνει η κυβέρνηση που έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να χτυπήσουν στο «ψαχνό» και να στείλουν στο νοσοκομείο ανθρώπους που υπερασπίζονται το δικαίωμα τους στην εργασία, στην επιβίωση των οικογενειών τους.

Η τρομοκράτηση των αγωνιστών του εργατικού κινήματος είναι ο προφανής στόχος τέτοιων επιθέσεων. Να είναι σίγουροι πως δεν θα τα καταφέρουν. Αντίθετα ατσαλώνουν τον αγώνα μας ενάντια στα μνημόνια και την πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της μαζικής ανεργίας.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση και στη γενικευμένη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, έχουμε υποχρέωση όλοι μας να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις κατά της εργοδοτικής και κρατικής καταστολής, για την απόκρουση κάθε προσπάθειας που επιδιώκει την κατάργηση των εργατικών αγώνων.

Θα πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά η κυβέρνηση του μνημονίου και οι υπερασπιστές της τρόικας πως το συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορούν να το τρομοκρατήσουν και να το φιμώσουν όση βία ασκήσουν.
Ότι συμφωνίες και να κάνουν, όση βία και αν ασκήσουν οι μέρες τους είναι μετρημένες.

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ

Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων

Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας & μέλος του

Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Νεοχωρίου αναβίωσε τα κάλαντα της "Χελιδόνας"
Επόμενο άρθρο Yπογράφεται η σύμβαση για τη β’ φάση των αντιπλημμυρικών έργων στον ποταμό Μέγα