Η Χορωδία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Θηβών στο Αστυνομικό Μουσείο Καρδίτσας


Το Κέντρο Ιστορικής Έρευνας Μουσειακής Αστυνομικής Συλλογής επισκέφθηκαν, το απόγευμα της Τρίτης, οι μαθητές και οι μαθήτριες της χορωδίας  του 3ου Δημοτικού Σχολείου Θηβών και θαύμασαν από κοντά την πλούσια συλλεκτικής αξίας συλλογή,  που έχει σχέση με την διαχρονικής αξίας ιστορική πορεία των Σωμάτων της Ελληνικής Χωροφυλακής, της Αστυνομίας πόλεων και της Αγροφυλακής.

Τα παιδιά, που συμμετέχουν στην 7η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών που γίνεται στην πόλη μας και που συνοδεύονταν από την υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Μαρία Μπουγασίκη και από γονείς, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον υπεύθυνο δημιουργό του Κέντρου κ. Δημήτρη Καλλιαντζή και τον Πρόεδρο της Τοπικής Δ/σεως Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Γιώργο Ζαρχανή, για τη διαχρονική εξέλιξη του Αστυνομικού θεσμού στην πατρίδα μας από τους αρχαιότατους χρόνους ως σήμερα και την ποικίλη προσφορά των Σωμάτων στην κοινωνία μας και στην εδραίωση της εννόμου τάξης και τους κράτους δικαίου στη χώρα μας. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από την ποικίλη έκθεση των μουσειακών αντικειμένων και παράλληλα τους δόθηκε η αφορμή να επιλυθούν πολλές απορίες τους που είχαν σχέση με τα Σώματα Ασφαλείας και την προσφορά τους.

Στο τέλος έγραψαν τις εντυπώσεις τους στο βιβλίο των επισκεπτών και αφού κεράσθηκαν, οδηγήθηκαν στη Δημοτική Πινακοθήκη για να δουν και την Έκθεση των Μουσικών Οργάνων που εκτίθενται σ ΄ αυτήν.

Προηγούμενο άρθρο Νέοι Προϊστάμενοι στην Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος
Επόμενο άρθρο Οι ιμπεριαλιστικές πιέσεις οδηγούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην πλήρη υποταγή