Η 2η εβδομάδα τελείωσε…


Με πολύ μεγάλη προσέλευση των παιδιών στις 10 παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. τελείωσε χτες Παρασκευή 28 Ιουνίου, η 2η εβδομάδα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2013 που πραγματοποιείται καθημερινά στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. και γίνεται με πρωτοβουλία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Future Library» με την αποκλειστική χρηματοδότηση του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Το βράδυ της Πέμπτης τα παιδιά της παιδικής βιβλιοθήκης συνοικίας «Αγίου Νικολάου», που παρά την καταρρακτώδη βροχή που έπεφτε, γέμισαν το εσωτερικό της βιβλιοθήκης και με την παρουσία και αρκετών ενηλίκων παρακολούθησαν την ταινία «Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα», βασισμένη στα ομώνυμα βιβλία του Jeff Kinney που κάνουν θραύση σε όλες τις βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ.

Την Παρασκευή το πρωί στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίας Παρασκευής» τα παιδιά διάβασαν τις ιστορίες με το θρυλικό βάτραχο του Max Velthuijs και στη συνέχεια έφτιαξαν μάσκες βατράχων με πράσινα χαρτόνια, τις φόρεσαν κι έκαναν παιχνίδια και αστεϊσμούς μεταξύ τους, διασκεδάζοντας αφάνταστα.

Στην παιδική βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου», διαβάσαμε τις ιστορίες «Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας» και «Ο Έλμερ κι ο Γουϊλλυ». Τα παιδιά με την ολοκλήρωση των αφηγήσεων και με τη πολύ σημαντική βοήθεια των εθελοντών τις βιβλιοθήκης που από την αρχή της εκστρατείας είναι μαζί μας, κατασκεύασαν ένα τεράστιο παζλ του Έλμερ διαστάσεων 1,20 Χ 1,80 περίπου, φυσικά τον έκαναν πολύχρωμο και το κρέμασαν σε εμφανή σημείο της βιβλιοθήκης.

Η καλοκαιρινή εκστρατεία συνεχίζεται κανονικά τη Δευτέρα το πρωί 11 – 1, σε τρεις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ., με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

Δευτέρα 1 Ιουλίου, 11 – 1 το πρωί

  1. Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας

Διαβάζουμε τις περιπέτειες του Έλμερ του Ντέιβιντ ΜακΚι και φτιάχνουμε έναν τεράστιο παρδαλό ελέφαντα.

Για παιδιά 4 – 7 ετών.

Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας Αγίας Παρασκευής

 

  1. Το μαύρο βιβλίο των χρωμάτων

Διαβάζουμε το βιβλίο της MenenaCottin και ανακαλύπτουμε τρόπους να «αισθανόμαστε» τα χρώματα μέσα στο σκοτάδι.

Για παιδιά 6 – 12 ετών.

Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας Αγίου Φανουρίου

 

  1. Το φωτο-κόμικ της βιβλιοθήκης μας

Βρίσκουμε ένα θέμα, τραβάμε φωτογραφίες, γράφουμε μια ιστορία. Το φωτο-κόμικ μας είναι έτοιμο!

Για παιδιά 8 – 14 ετών.

Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» πλατείας «Δημητρίου Γιολδάση»

 

Τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημητρίου Γιολδάση», αν θέλουν μπορούν να φέρουν μαζί τους και με την άδεια των γονιών τους φυσικά, μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, ώστε να έχουμε μεγαλύτερη ευελιξία στις φωτογραφίες και να κερδίσουμε χρόνο.

Στις βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ., ο κόσμος είναι πολύχρωμος, έλα κι εσύ να ψηφίσεις το αγαπημένο σου χρώμα. Επίσης φέρε μας κι ένα κομμάτι ύφασμα από ένα παλιό ρούχο, σεντόνι κλπ. κόλλησέ το στο ειδικό τετράδιο που έχουμε, γράψε την ιστορία του, κι εμείς, με όλα τα κομμάτια, θα φτιάξουμε τις πολύχρωμες σημαίες των βιβλιοθηκών μας.

Προηγούμενο άρθρο Πολιτιστικό καλοκαίρι Σκόκοβο 2013
Επόμενο άρθρο Καλοκαιρινές εκδηλώσεις του ΚΔΑΠ Προδρόμου