Ειδήσεις

Θέατρο παρακολούθησε το ΣΔΕ Καρδίτσας


Την Πέμπτη2 Μαρτίου 2017, οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ)Καρδίτσας παρακολούθησαν  την παράσταση «Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα» του Γ. Κωνσταντίνου, από τηΘεατρική Ομάδα «Γραμμών Τέχνης» Πάτρας, στα πλαίσια του 33ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνεται με την ευθύνη της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων από 24 Φεβρουαρίου ως 5 Μαρτίου 2017.

Η παράσταση διακωμωδεί τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα… Πρωταγωνιστές είναι δύο άντρες που βρίσκονται σε ένα νοσοκομείο, αλλά αρνούνται να πεθάνουν, καθώς ο θάνατος για αυτούς δεν αποτελεί την φυσική κατάληξη της ζωής… « …..Και το μυαλό μου σε μια γυάλα να μου βάλλουν ,εγώ θα συνεχίσω να ζω….» , είναι τα λόγια του Κοσμά, του ενός από τους κεντρικούς ήρωες του έργου.  Ο άλλος κεντρικός ήρωας ο Σαλβατόρε, σκεπτόμενος, δογματικός, οικολόγος, στηρίζεται πάνω στον προηγούμενο για να πάρει θάρρος, ώστε να ζήσει μια ζωή που την θεωρεί αφόρητη , καθώς αντιπαλεύει ανάμεσα σε αυτά που ήθελε να κάνει και σε αυτά που τελικά έπραξε.

Για πολλούς από τους εκπαιδευόμενους μας ήταν η πρώτη τους επαφή με το θέατρο και ήταν πολύ ευχάριστο πού ήταν τόσο θετικοί, το απόλαυσαν και εξέφρασαν την επιθυμία να επαναληφθεί κάτι ανάλογο, καθώς η τέχνη διαπαιδαγωγεί τον άνθρωπο, τον βελτιώνει, τον κάνει καλύτερο και τελικά τον ηθικοποιεί..Για την πραγματοποίηση αυτής της δράσης του σχολείου μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το ΔΣ της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης και ιδιαίτερα τον πρόεδρότης,κ. Μανώλη Στεργιόπουλο, που μας έδωσαν τη δυνατότητα να απολαύσουμε την υπέροχη παράσταση. Συνοδοί εκπαιδευτικοί ήταν η κ. Διαμαντή, η κ. Τραγούδα, η κ. Τζαφάλια, η κ Γιαννάκου, η κ. Παππά και ο κ. Μάνθος.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ)Καρδίτσας λειτουργεί από το 2004 και είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων.Πολλοί από τους μαθητές μας είναι ΡΟΜΑ και μετανάστες. Το πρόγραμμα των ΣΔΕ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση (ΕΣΠΑ 2014-2020)» που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ελληνικού Δημοσίου. Εποπτεύονται από το την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Υπηρετούν την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της εκπαίδευσης και στόχοι είναι η επανασύνδεση με την τυπική εκπαίδευση, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων και η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

 

Σουφλάκος Βασίλειος

Φυσικός – MSc Τηλεπικοινωνίες

Διευθυντής ΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Δημοτικού Κιν/θεάτρου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Η Γεωργία Κόκκαλη - Κουβέλη για την 8η Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας